Rengeteg régi adósságomat kellene visszafizetnem, nem tudom hogyan élhetném túl a következő hónapokat. Vannak ötleteitek?
Étkezés megvan havi 40-45 ezerből kettőtöknek úgy, hogy
nincs nassolás.
Mellékmunkát kéne vállalnod.
Két dolog:
1. Ott a gyerek. Ez már eleve hátrányba hoz, nekem pl. nem kéne gyerekes nő. Nem azért, mert amúgy én nem akarnék gyereket vagy gyerekeket, de azok akkor a sajátjaim legyenek, ne másé. Mint az esetedből látható, egyáltalán nem mellékes dolog a pénz, így aki veled összeáll, annak tisztában kell lennie azzal, hogy a saját gyerekeinek nem adhatna meg a pénzszűke miatt olyasmit, amit ha a más gyereke nem lenne, akkor megadhatna. Kivéve, ha olyan gazdag, hogy nem számít a pénz.
Ezen nyilván nem tudsz már változtatni, de ezzel is tisztában kell lenned a jövőbeni lehetőségeket mérlegelve.
2. Pont ezért is: apukát NE hagyjuk!
Az, hogy tartásdíjat kell fizetnie, az nrm attól függ, hogy érdekli-e őt a ti sorsotok, vagy nem.
Hanem a tartásdíj fizetési kötelezettség egy törvényben előírt kötelezettsége, amit ha nem teljedít, akkor akár börtönbe is mehet emiatt. Aztán ott majd, a börtönben gondolkozhat azon, hogy érdekli-e vagy sem.
Szóval, irány a bíróság, és követelni a tartásdíjat.
Ez a minimum.
Kormányhivatalokban lehet kérvényezni a megelőlegezett gyermektartási díjat, amit aztán az apukán utólag behajtanak. A menetét nem tudom, a feltételeket sem, de a szükség nagy úr, majd utánajársz, hogy mi kell hozzá.
A megélhetéshez csak annyit, hogy mi 96 ezer (GYED) + családi pótlékból éltünk hárman majdnem 1 évig. Bérleti díjunk nem volt ugyan, de a lakhatást, megélhetést finanszírozni kellett belőle egy újszülött mellett. Nagyon szűkösen, de megoldottuk segítség nélkül. Ahogy már említettem, a szükség nagy úr és jó tanító! :)
100 ezer forintból ketten azért elvagytok, ha már csak a kaja, tisztálkodó szerek mennek ebből. Olyan tartozást, mint telefon törlesztés, ha lehet mihamarabb ki kell fizetni. A diákhitelnél és a lakásnál egyezkedni kell a hitelt nyújtóval, hogy mérsékeljék a törlesztőrészletet, inkább tolják ki a futamidőt.
Ha behajtáson van már, akkor velük kellene egyezkedni, hátha nyitottak.
Apukát szerintem se hagyjuk. Tök mindegy, hogy érdekli-e a sorsotok, ami jár, az jár. A gyerekétől veszi el egy ilyen helyzetben, nem tőled, így ne magadat nézd, amikor követeled a gyerektartást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!