Hol nyissam az első bankszámlámat?
Alacsony a fizetésem, alig több mint a minimálbér...
Az a terv, hogy minden hónapban ki veszem a 80 százalékát, 20 százalékot pedig rajta hagyok.
Így hol lenne érdemes nyitnom?
CIB Eco-t nézd meg például:
"0 Ft havi számlavezetési díj 1 évig feltétel nélkül, az első évet követően akkor, ha a havi jóváírás eléri a mindenkori nettó minimálbért"
Pénzkivétel az minden banknál ingyenes havi 150ezer forintig (max 2 kivétel esetén). Tehát neked az a lényeg, hogy a számlavezetési díj és a bankkártya éves díja minél alacsonyabb legyen.
+ 1 a Cibre.
Maximálisan elégedett vagyok, és tényleg ingyen van, még tranzakciós adó sincs.
Köszi a válaszokat!
Majd megnézem azokat is amiket írtátok, de most ezt a Gránit digitális csomagot néztem, nagyon egyszerűnek és olcsónak tűnik.
Ugyan nincs sok fiókjuk, de van ez a videóbank szolgáltatásuk.
Elvileg évi 1400 forint a teljes költsége, ha nem értettem félre, ami elég elképesztő... Igaz, emellé a legfapadosabb bankkártya jár, aminek nem tudom még hogy milyen hátrányai vannak. De komolyabb kártyával sem sokkal drágább sz a csomag.
Nektek mi a véleményetek róla?
A másik amit még néztem és elég olcsónak tűnik, az a TakarékBank Takarék Lakossági Bankszámla+, Ifjúsági II. kedvezménnyel (amit 26 éves korig lehet igénybe venni én 22 leszek)...
Elvileg dombornyomott MasterCard kártyával ez évi 6500 Ft és majdnem minden ingyenes vele, csak a bankkártya nem, meg a számlavezetés, ami viszont fixen csak 206 forint havonta.
A TakarékBankosnak még van egy olyan előnye, hogy nincs semmilyen használati kötelezettség.
Tehát ha megszűnik a munkám és nem érkezik rá semmilyen összeg, a költségek ugyanezek maradnak.
Takarékot felejtsd el nagyon hamar. Napok, mire átér a pénz, akár a számlára,akár ha onnan utalsz. A gyerek osztályában van ott osztálypénz, szeptember eleje óta nem lehet hozzáférni rendszerhiba miatt a számlatörténethez, döbbenet.
Igazából fontos, hogyan fogsz költeni. Kártyával fizetsz? Átutalással? Készpénzzel?
Én még mindig a CIB-et javaslom. Tényleg ingyenes.
A Takaréknál is 5 másodperc a belföldi forintátutalás ugyanúgy ahol a többi banknál is.
De ettől függetlenül a költségek miatt én is a CIB-et ajánlom.
A CIB ECO az az első évben feltétel nélkül ingyenes, után csak akkor ha a mindenkori minimálbér havonta utalódik rá.
Azt már írtam, hogy a nagyját ki akarom venni, egy kis részét pedig félretenni, rajta hagyom majd.
Hát akkor menetközben majd váltasz. Nem házasságot kötsz a bankkal.
Egy folyószámlát lecserélni egy évvel később nem nagy dolog, mások is csinálják.
Ha hiteled lenne náluk meg befektetések, stb... akkor lenne bonyolultabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!