Megérné lakást venni így?
Sziasztok!
Jól jönne pár külsős vélemény, mielőtt hülye döntést hozok.
A lényeg, hogy összegyűlt a megtakarításaimból egy lakás önereje. Én nagyon ódzkodok belevágni, de a családom nagyon ösztönöz rá, hogy vegyek fel hitelt és fizessem inkább azt, mint az albérleti díjat.
Eredetileg tovább akartam gyűjteni, hogy minél kevesebb hitel legyen rajta, de sajna a másodállásom csak 2 éves volt, így ősztől már csak a főállásom marad (az fix), így kevesebbet tudok félretenni, mint eddig. Tehát lehet nem növekedne annyival a megtakarításom, mint a lakásárak és reálértéken ugyanitt lennék pár év múlva, mint most. A munkám fix és "vírusálló" így a nem fizetéstől nem félek. Viszont csak 27 éves vagyok, így lehet ráérnék ezzel?
Lehet megérné mégis a hitel?
N
Az sem elhanyagolható tény, hogy mennyi hitelt kellene felvenned és mindezért mennyit (a fizetésed hány százalékát) kellene kifizetned.
Van-e más opció, ha bajba kerülsz?
Pl. sokan emlegetik itt, hogy ha fizetésképtelenné válasz, akkor egy albiból simán hazaköltözöl a szüleidhez, de egy lakáshitel esetén elbukod mindened. Én ezt csak részigazságnak tartom, hisz nekem pl. nem opció hazaköltözni a szüleimhez, így nem fordulhat elő, hogy kirakjanak az albiból/a lakásomból.
Ha ezzel te is így vagy és betudod biztosítani magad minden oldalról, tudsz megtakarítást képezni baj esetére és nem irreális törlesztőrészletet kell bevállalnod, akkor miért ne?
#3 A mádik irányból viszont saját lakásból is hazaköltözöl a szülőkhöz és kiadod.
Amiben én sem vagyok biztos, hogy nőni vagy csökkeni fognak a lakásárak. Egyfelől a munkanélküliség nő, másfelől jönnek a lakástámogatások...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!