Mi az a banki kivonat?
A bankszámla kivonat a bank által kiállított kimutatás a fizetési számla forgalmáról.
Látszik rajta egy időszakra vonatkozóan a bankszámlád nyitó egyenlege, a terhelések, jóváírások tételesen, értéknappal, s mindezek alapján a záró egyenleg.
1-es vagyok, egyetértek a 4-es válaszolóval, meg eleve nem is kellene vizsgálniuk, hogy a munkavállaló jó számlaszámot adott-e meg.. dokumentálni kell, hogy erre és erre a számlaszámra kéri a fizetést, aztán csókolom.
Maga a kiírt kérdés nem erre vonatkozott.
Hanem arra,
Hogy a bankszámlakivonat az micsoda.
Erre válaszoltam a többi a felesleges sallang.
" Miért nem elég bankszámlaszámom leírása? "
Ez is kérdés volt. :)
A bankszámla kivonaton látszik a forgalom, de nem muszáj teljes adattartalommal odaadni.
Én soha nem kérek bankszámla kivonatot pontosan azért, mert semmi közöm hozzá. Írásban nyilatkozzon a dolgozó, hogy hova kéri a bérét (az sem érdekel, ha nem a saját bankszámlája), ellenőrizze le, hogy helyesen szerepel a számlaszám a papíron, írja alá, aztán jónapot!
... ez kb. ugyanaz, mint amikor a szolgáltatók fénymásolgatják a fényképes személyes okmányokat. Milyen alapon? Jogilag nem kérhet ilyet, nem teheti meg, mégis mindenki boldogan megengedi, mintha ez így lenne természetes.
Pedig nem az, csak a lakosság nagy része nem tudja.
Még egy ügyvéd is írásos hozzájárulást kér ahhoz, ha le szeretné fénymásolni az okmányodat. Hozzá képest hol van egy szolgáltató sima ügyintézője, aki éppen a Mekiből ment át dolgozni oda?
Biztos vagyok benne, hogy jó nagy vitát indítok el most. :)
Diákszövetkezetnél beléptetésnél amikor lefénymásolják a diákot aláiratnak egy papírt, hogy ehhez a diák hozzájárul, meg vannak gdpr-re vonatkozó mondatok.
Amúgy mondok jobbat. Jó pár évvel ezelőtt a nagy adatkezelési szigor előtt hostessként dolgoztam. Üdülési joggal foglalkozó cégnek kellett adatot szerezni, volt egy kérdőív, hogy ki milyen wellness szolgáltatást ismer blablabla, majd a végén ha ráírták a nevüket, számukat és/vagy email címüket kaptak vagy egy 2Ftos világítós kulcstartót vagy egy kis strandlabdát. Hihetetlen sokan adták ki a személyes adataikat egy bóvli kacatért. Szóval GDPR ide vagy oda a felelőtlenség a fejekben kezdődik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!