Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Utalás Ha ajándékba kapok...

Utalás Ha ajándékba kapok pénzt édesapámtól nyaraló eladása után, utalással, a közlemény rovatba mi szerepeljen? Nagyon köszi.

Figyelt kérdés

2020. nov. 12. 17:10
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
10-es válaszolót nem értem, ha később házasodsz a házasság előtt szerzett vagyon nem számít közös vagyonnak, egyébként házasság alatti öröklés sem számít közös vagyonnak, hiába vagytok házasok :)
2020. nov. 13. 13:07
 12/15 anonim ***** válasza:

"6-os, szülőtől származót miért kène bizonyítani? Minek szánná?"

Nagyon értetlennek tűnsz...

De utánam azért írtak egy-két példát, hogy miért jó, ha mégis tudod bizonyítani.

Soha nem tudhatod, hogy milyen lesz a viszonyod az édesapáddal és egyszer csak azt mondja, hogy azt annak idején kölcsönbe adta, majd kamatostul követeli vissza. Ne adj Isten, még jogi lépéseket is tesz ennek érdekében.

Nem egy ilyen esetet láttunk már, csak örülhetsz, ha a Te családodra hasonló szitu nem jellemző.

Mondjuk én is megbízom az édesanyámban, de a testvéremben, és az apámban már nem! Velük kapcsolatban mindent írásba fektetnék. Az ördög nem alszik... :)

Lásd csak Pécsi Ildikó színésznőnk kálváriáját a családjával.

2020. nov. 14. 06:08
 13/15 anonim ***** válasza:

"házasság előtt szerzett vagyon nem számít közös vagyonnak"

pontosítsunk: az életközösség létrejötte előtti nem számít annak, amennyiben összeházasodtok (sima élettársinál sosem lesz közös, de ha házasodtok, akkor visszamenőleg az együttéléstől számítva az). Ezt sokan nem tudják és rácsesznek vele.

[link]

Ez egyébként itt nem releváns, mert amit apádtól kapsz ajándékba, az mindig külön vagyonod marad, csak azért írtam itt le, mert a törvény itt olyan mértékben mond ellent annak, ami a köztudatban van, hogy nem árt terjeszteni a tudást.

2020. nov. 16. 07:23
 14/15 anonim ***** válasza:
Anyámék a nászajándékot követelték így vissza. Mivel semmi nem bizonyította, hogy ajándék volt, inkább hozzájukvágtam a pénzt és elküldtem őket melegebb éghajlatra.
2020. nov. 16. 09:14
 15/15 anonim ***** válasza:
Ajándékot is vissza lehet követelni bizonyos feltételek fennállta mellett.
2020. nov. 16. 11:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!