Erste banknál mennyibe kerül a bankszámla megszüntetése?
A megszüntetés díjmentes.
A még függőben lévő díjakat terhelik rá természetesen, de azt így is, úgy is ráterhelnék.
Semmilyen plusz díjat nem fognak. Ha több mint egy éve lett nyitva a számla, akkor a törvény szerint nem is lehet díja a számlazárásnak.
Függőben lévő díj például a (tört)havi számlavezetési díj vagy a novemberi sms díjak, amiket lehet, hogy csak a következő hónap elején terhelnének rá a számlára, de most rögtön aktuális lesz. A bankkártya éves díjat viszont mindig előre vonja le a bank, tehát annak pedig időarányos része visszajár.
Ha a fióki pénztárban akarod felvenni a számlán lévő pénzt, annak pénztári készpénzfelvételi díja van. De amúgy is van.
Van bank amelyik az átutalás költségét azonnal terheli, van amelyik egyben, a hónap végén. Nyilván ilyenkor felszámítja ezeket a díjakat, ha mondjuk utaltál már a hónapban.
#4: februárban nyitottam a számlát. Ebben a hónapban már nem ide érkezett a fizetésem. Az egyenlegem jelenleg mínusz párszáz forint.
Vajon érdemes időpontot kérni? (A Covid miatt egyszerűbb így az ügyintézés?)
Azt nem tudom. Mostanában nem voltam fiókban. Viszont járványügyi szempontból biztosan jobb ha kevesebbet vársz és kevesebbet vagy a fiókban. De ez nem csak bankban, hanem mindenhol ugyanígy van.
Természetesen csak nullás számlát lehet lezárni. Ha mínuszban van, be kell fizetni előtte. Ha pozitív az egyenleg (értsd: van rajta pénz) el kell utalni vagy fel kell venni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!