Melyik banknál vagy jelenleg?
Egyik sem.
A lakossági számlám: KDB Bank
Az üzleti: Bank of China
#1: Tudnál mesélni a tapasztalataidról? Kíváncsi lennék a véleményedre róluk.
A KDB Banknak nincs mobilalkalmazása, a netbankja is nagyon elavult. A Bank of China-ról szintén ugyanez mondható el, valami borzalmas a weboldaluk. Az a T-Online-os e-mail cím sem bíztató.
Bankkártya szolgáltatás terén sincs túl sok infó az oldalaikon.
Folyószámla: Gránit, UniCredit
Lakáshitel: UniCredit
Hitelkártya: BB, Erste
+Fintech cégek: Revolut, TransferWise, Curve
Erste és Sberbank.
A Sberbank kimaradt a listából. A jóval kisebb Gránit bekerült.
És látod ezek szerint más is kimaradt pedig az elsők között jöttek válaszolók akik ott ügyfelek.
Bank of China - Corporate account
Azért ezt választottam, mert a cégem főképpen Kínával van kapcsolatban, ráadásul van üzleti kapcsolatom magával a bankkal is. Nem volt rá más válasz. Szimplán csak egyszerűbb volt azon keresztül.
KDB bank - Personal account
Itt egy fontos tényezőt vettem figyelembe, az pedig a csomag és a kondíciók.
Amikor Dél-Koreában dolgoztam 1 évet a régi alkalmazotti munkahelyemen, akkor nyitottam ott számlát. Viszont már akkor tervben volt, hogy freelancerré fogok válni, így előre egy olyan számlát nyitottam, amit még soha sehol nem láttam. (A KDB Europe-nál sem elérhető, pedig leányvállalat)
Devizaszámla, végtelenített zsebbel. Freelancerként globálisan dolgozom, a világ minden tájáról fogadok megbízásokat. Nem kell átváltatni, költséget számolni rá, stb. Amilyen devizában utal, olyanban tárolódik el a számlám megfelelő devizazsebében. Ha először kapok adott pénznemben utalást, akkor automatikusan hozza létre a zsebet.
Fizetéskor pedig érzékeli, hogy milyen devizában fizetek az adott helyen és automatikusan onnan von. Ha nincs elegendő összegem az adott devizában, akkor pedig kipótolja az árfolyamban legközelebbiből.
Mobilapplikáció is van, csak koreai nyelven.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!