Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Előfordulhat, hogy a hitelmora...

Előfordulhat, hogy a hitelmoratórium alatt/után a bank megemeli a törlesztőrészletet vagy a tőkét vagy a kamatot? (Erste ingatlanfedezet hitel)

Figyelt kérdés

2020. okt. 28. 13:21
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Akkor változhat ha van valami kamatperiódus forulótok! Menjetek be a Bankhoz s kérdezzetek rá!

Nem változhat!

De ha szakértő véleményére nem adtok akkor rendben van.

2020. okt. 29. 08:46
 12/17 anonim ***** válasza:
61%
Biztosan ez van a levékben igen, az értő olvasás még megy :) Fix kamatos céges hitel, szóval nincs kamatperiódus váltás. Azzal indokolják a törlesztő emelkedését, hogy ne a törlesztési idő legyen hosszabb.
2020. okt. 29. 08:55
 13/17 anonim ***** válasza:
Hülyeség.... Nem ők döntik el, ezt hadd tudja már az ember saját maga. Szerződésmódosítást egy oldalúan nem lehet....
2020. okt. 29. 09:23
 14/17 anonim ***** válasza:
74%
Rendben, akkor hülye vagyok.
2020. okt. 29. 09:37
 15/17 xswerdy ***** válasza:

10-es. Nem is ezt vontam kétségbe, hanem az 5.-ben írt mondatod második felét. Ott ezt írtad (vagy valaki más): "Nem emelhet törlesztőt, mert törvény kimondja, csak azzal az X hónappal nő a futamidőt amennyit nem fizettél késedelmi kamat nélkül."

Tehát azt kimondja a törvény, hogy a havi törlesztőrészlet nem emelkedhet (kivéve ha kamatperiódus váltás miatt az a moratóriumtól függetlenül is emelkedne). Ugyanakkor azt nem mondja, hogy x hónap moratórium x hónappal növeli a futamidőt, merthogy annál többel növeli.

2020. okt. 29. 10:12
 16/17 anonim ***** válasza:
2020. okt. 29. 10:29
 17/17 anonim ***** válasza:

"Nem emelhet törlesztőt, mert törvény kimondja, csak azzal az X hónappal nő a futamidőt amennyit nem fizettél késedelmi kamat nélkül"

De ezt írtam lehet számodra nem volt világos...

Ha több törlesztőt akarsz fizetni és neked ez jó akkor hagyjad. Nem én fizetem én csak szólok és bocsi, igen akkor te vagy a hülye ha nem szólsz.

2020. okt. 29. 10:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!