Állampappírt a webkicstáron kívül személyesen, hol tudok venni ? Szabolcs megyéről lenne szó. Nyíregyházán hol tudok venni ?
Bankokban is tudsz értékpapírszámla nyitása után állampapírokat vásárolni, bár a számlavezetési díj miatt akkor már inkább az Államkincstár ajánlott.
Ha kézben fogható állampapír kell (amit nem értek, miért), akkor a Postán is tudsz vásárolni pl. Kincstári Takarékjegyet.
Regisztráltam a webkincsár oldalon
kaptam egy kódot. Feltétlenül be kell mennem Nyíregyre az államkincstárhoz, hogy aktiváljam a regisztrációm ?
Az Ön regisztrációs kódja: *******, a számla aktiválásához kérjük, fáradjon be valamely állampapír-forgalmazó ügyfélszolgálatunkra a megadott regisztrációs számmal. A számlanyitáshoz hozza magával a regisztrációkor megadott okmányok eredeti példányát: személyi igazolvány és/vagy útlevél és/vagy vezetői engedély, lakcímkártya, adóazonosító jelet tartalmazó kártya vagy a NAV által kiállított hivatalos dokumentum.
Muszáj bemennem ?
Igen, be kell menni és aláírni pár papírt, nem nagy cucc, én időpontra mentem és nem egész 10 perc alatt végeztem.
Ezt bárhol máshol is meg kell tenni.
Néztem egy videót, hogy tudok online felületen papírt venni.
Nos a kérdésem az, hogy ugyebár az Új tranzakció fülön vagy jegyzés és vétel .... mi a különbség ???
Attól függ milyet akarsz venni. MÁP+-t jegyezni kell, mindig a következő hetit lehet, így csak a kibocsátás napjától látod a portfóliódban.
Nincs díja, sőt. Lehet bankkártyával is fizetni a webkincstár felületén, akkor még az utalásért sem kell fizetni.
Köszönöm, ment a zöld a válaszra !
Már időpontot is foglaltam holnapra rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!