Adott egy jelzálog hitel?
"Van bármilyen törvény erre hogy így ezek után le kell vennem az ő házáról?"
A kérdésre válaszolok: NINCS.
Ha fizeted rendesen, nincs elmaradásod, én, mint szülő nem pattognék. Akkor várnám csak el, ha el akarnám adni az ingatlant. De talán ez is megoldható úgy, hogy ráterhelik a szülők háza helyett már a Tiedre a jelzálogjogot. Mindent lehet, csak akarni kell...
6-os válaszoló vagyok: Szívesen. Minden más, ellentmondó információ valótlan. Az apáddal is ezt fogja az ügyvéd közölni. Mármint azt, hogy nincs olyanra kötelező jogszabály, amivel az apád fenyeget Téged.
Az más lapra tartozik, ha egyéb más megoldási lehetőséget mégis javasol neki az ügyvéd. Például azt, amit már előzőleg is megemlítettem, hogy egyezzen meg Veled abban, hogy a hitel fedezetéül szolgáló ingatlan változzon meg. Ezt nélküled nem tudja intézni, hiszen a bank felé az adós Te vagy, a biztosítékul most szolgáló ingatlannal kapcsolatban pedig ők is beleegyeztek abba, hogy fedezetül szolgáljon, amikor a hitelfelvétel megtörtént. Az, hogy most ez neki mégsem tetszik, és kihátrálna belőle, csak egy dolog.
Most őszintén? Melyik gerinces ember csinál segget a szájából? Apukád úgy látszik, elkezdené...:)
"mivel nem ez az első olyan húzása amivel engem tönkre akar tenni,"
Nem ismerem az apádat és nem is ez a lényeg..
A lényeg: FELVETTÉL EGY HITELT A SZÜLEID HÁZÁRA, amibe ők beleegyeztek. meg is tagadhatták volna, ugyanis amíg ők élnek, az nem a Te jogos jussod - bármikor eladhatnák, Neked meg nem maradna semmi belőle. Tehát ha felvettél erre egy hitelt és azt kérik, fizesd vissza, akkor az miért is a tönkretételed? Ráadásul Te eladsz egy olyan lakást, amit gondolom ebből a hitelből vettél, ami miatt jelzálog van a házukon. Az az Ő tulajdonuk.
Tehát úgy tűnik, neked lehetőséged lenne visszafizetni a gitelt, mégsem teszed. Akkor nem értem, miért Ő tesz tönkre Téged?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!