Hogyan lehet a legolcsóbban aktiválni az új bankkártyát?
Kb. kétévente új kártyát küldenek (aminek nem látom értelmét, sok évig jó lenne a régi kártya is, mert alig használom). Emiatt már eleve levonnak párezer forintot a számlámról, aminek nem örülök. A kártya aktiválása megint pénzbe kerül: minden PIN kód megadást igényló akció levon a számláról valamennyi összeget. Mivel én kp-ben kapom a fizetésem, nem szeretem terhelni a kártyát mindenféle szükségtelen dologgal, és még az egyenleglekérdezésért is levontak a múltkor több száz forintot. Értelemszerűen nem akarok felvenni a számláról összeget és telefont se feltölteni. (De még ha felvennék 1000Ft-ot, még talán jobban járnék, ha énnálam marad az 1000Ft, és nem vonnak le még a pénzfelvétért is.)
Nincs valami olcsóbb, lehetőleg ingyenes módja a kártya aktiválásának? Valami olyan, PIN kódot igénylő művelet, amiért nem kell fizetni, vagy legalábbis nem többszárz forintot?
Erste banknál vagyok, ha ez számít.
3. Elolvastam a levelet, még ha számodra ez hihetetlen is. Ott volt leírva: PIN kódot igényló szolgáltatások igénybevételével aktiválható a kártya. Példának 3 szolgáltatást említettek, ami PIN kódot igényel: egyenleglekérdezés (ezért a múltkor párszáz forintot vontak le, mint írtam), készpénzfelvét, és mobiltelefon feltöltése. Értelemszerűen egyikre sincs szükségem, és nem érzem reálisnak ezekért fizetni, csak hogy aktíválva legyen a kártya.
Nem maga a kártya aktiválás kerül pénzbe, hanem PIN kódot igénylő műveletet kell elvégezni a kártya aktiválásához, és PIN kódot igénylő művelet mind pénzbe kerül. Erre kérdezném az Erste bankosokat, nincs-e valami más lehetőség.
8. Internetes vásárlásokhoz szokott kelleni. Jelenleg minden mást meg tudnék oldalni kp-vel, de hát kétévente több ezret ki kell adni új kártyáért és aktiválni is kell.
Igaz, tényleg nem éri meg, mindenért levonnak. Semmi értelme, csak a bank valahonnan be kell, hoyg kaszírozza a pénzt. Nem tudnának miből a bank alkalmazottai autókat venni maguknak.
Régebben volt lekötésem, de ma már annak sincs semmi értelme.
De ki tudja, akármi adódhat, más munkahelyre kerülök, és csak utalással kaphatom a fizetést, talán sok helyen nem is fizetnének kp-vel. Elég hülyeség ez.
Ezek szerint semmi lehetőség, hogy bármiféle pénzmozgás nélkül aktiválni lehessen a kártyát. Írtam a banknak, hátha meg lehet úszni a kétévente új kártyát, de nem valószínű, de hátha.
Hát ennyit erről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!