Anyasagit elvehet az Otp bank folyoszamlahitelre? Folyoszamlahitelem van. Anyasagit kaptam 64 ezer forintot. Hitelkeret -198.000 volt, most irja egyenleg -134.000 es a keret 129.000
Nem nyúltak hozzá, mínuszban volt a számlád még úgy is, hogy az megérkezett.
Nyilván valami feltétel nem teljesült, így a hitelkeretet csökkentette a bank.
Nem tilos ezt megcsinálni.
#5: A folyószámlahitelekre nem vonatkozik. Azt nem törlesztés, hanem lehetsz X összegig mínuszban, kamatot számolnak rá. És amint pénz érkezik rá, azzal egyenlítődik, és újra lemehetsz mínuszba a keret erejéig.
Illetve általában úgy működik (nem OTP-s vagyok, de ez szerintem mindenhol így van), hogy a hitelkeretet abból számolják, hogy X hónapig mennyi pénz megy a számlára.
Ha ez huzamosabb ideig csökken, pl. táppénz, munkanélküliség, akkor a keret is csökken.
Sajnálom kérdező, de ezt elvileg tudnod kellett, ahogy azt is, mennyivel vagy mínuszban. Ez bank, ebből élnek, nem jótékonysági intézmény.
Nem vettek el semmit. Más is írta: mínuszban volt a számlád. A beérkezett összeget jóváírták, így most anyival kevesebb a mínuszod. A hitelkeretet pedig megváltoztathatják. Ha a számlára érkező összeg folyamatosan alacsonyabb, mint az addigi hitelkeret, akkor értelemszerűen csökkenteni fogják. Ha folyamatosan magasabb utalás érkezik a számlára, akkor meg is növelhetik a keretet (velem ilyen történt régebbe).
#4 egyébként tökéletesen leírta: mínuszos egyenlegből nem lesz plusz, csak ha a beérkező összeg magasabb anál, amennyi mínuszban voltál. Esetedben ez nem így van.
#8: De attól, hogy moratórium van, a mindenkori beérkezésekkel feltöltik a hitelkeretet, amit aztán újra igénybe vehetsz. Tehát nem a klasszikus moratórium.
Ezt az OTP oldaláról másoltam:
"3.1. A fizetési moratórium hatálya
A fizetési moratórium azokra a fizetési számlákhoz - fel nem mondott folyószámlahitel-
szerződés alapján - kapcsolt folyószámlahitel-keretekre terjed ki, amelyeken az OTP
Bank 2020. március 18-án a nap végén tartozást tartott nyilván, tehát a fizetési számla
egyenlege negatív volt, ezen negatív egyenleg erejéig (azaz a hitelkeretből felhasznált
összeg erejéig, ez a továbbiakban: fizetési moratórium alá tartozó összeg).
A fizetési moratórium nem terjed ki
a 2020. március 18-i egyenlegen felüli költésekre, ezek törlesztése az eredeti
szerződés szerint történik,
a 2020. március 18-án a nap végi egyenleg szerint nullás vagy pozitív egyenlegű
fizetési számlákhoz kapcsolódó folyószámlahitelekre,
azokra a fizetési számlákra, amelyekhez 2020. március 18-án már megszűnt
folyószámlahitel szerződés kapcsolódott,
azokra a folyószámlahitelekre, amelyekre részletfizetési megállapodás van
hatályban,
a fizetési számlával kapcsolatos költségekre és díjakra (pl. számlavezetési díj)
a folyószámlahitel törlesztési biztosítás díjára.
3.2. Törlesztés és hitelkeret-felhasználás
A fizetési számlára érkező jövedelmek/jóváírások feltöltik a felhasznált hitelkeretet
(csökkentik a fennálló egyenleget), így az ügyfél által fizetendő kamatteher csökken a
fizetési moratórium alatt is. (Amennyiben a számlára érkező jóváírások nem töltenék fel a
felhasznált hitelkeretet, az ügyfélnek a fizetési moratórium időszaka alatt a teljes március
18-i egyenlegre kamatot kellene fizetnie akkor is, ha érkezik jövedelem/jóváírás a
számlára.)
A jóváírt összeget az ügyfél legalább a 2020. március 18-i túlhívás nélküli egyenleg
mértékéig ismételten lehívhatja, vagyis, ha a számla nem érintett a túlhívásban, az ügyfél
által elkölthető összeg változatlan.
Amennyiben az ügyfél a 2020.március 18-i egyenleg felett költ, arra a fizetési moratórium
hatálya már nem terjed ki.
Annak érdekében, hogy az ügyfél részére a fizetési moratórium alá tartozó összeghez
való hozzáférés biztosított legyen, a fizetési moratórium időszaka alatt felhasználható
hitelkeret összegét az OTP Bank nem csökkenti a 2020. március 18-ig felhasznált összeg
alá."
#9: Értsd már meg, nem vették el! A te hitelkeretedre ment el, amit már előzetesen elköltöttél, azaz megelőlegezték neked!
De ha ez a pénz ennyire fontos volt (tudom milyen, nekem is volt ilyen időszakom), akkor miért nem kérted postai kifizetéssel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!