Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Hitelt vennék fel, így lehet?

Hitelt vennék fel, így lehet?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Itthon lakom (24), 2 éven belül kapok szüleimtől egy saját házat.

Szoval erre nem kell költenem, viszont autót szeretnék venni.

Nem szeretnék várni 1 évet hogy összerakjam rá a pénzt (szeretnék minél korábban autót, hagy ugorjak egyre jobb ketagóriába a biztosítás nál - jelenleg 120k körül lenne évente)

Szóval hitelt vennék fel (650k~).

2 max 3 évre szeretném felvenni.

Havi 180-220 a nettóm, így havi kB 30 ezerre jön ki a törlesztő.

Arra van lehetőség hogy én havi 100-at beletegyek, hiába 30 a törlesztő?

Szeretném minél gyorsabban tuljutni rajta, ezért kérdezem.

Amíg itthon vagyok, könnyebben törlesztek hitelt.

Kérlek ne támadjatok azért, mert használt autóra hitelt veszek fel.

2020. okt. 11. 23:36
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, csak nem éri meg, mert az előtörlesztésnek díja van, ki van találva, hogy mindig a bank járjon jól. Ha 1 évig tudsz magasabb törlesztőt is vállalni, vedd fel 1 évre a hitelt, így a magasabb törlesztővel hamarabb letudod eleve, így mire jobban kell a pénz, már nincs mit fizess, az egész megmarad.
2020. okt. 11. 23:53
 2/6 A kérdező kommentje:

Esetleg valami "ajánlott" bank nincs erre?

Egyébként értem, az számít hogy csak 2,5 éve vagyok a jelenlegi helyemen?

Előtte suliba jártam, előtte 1 évet melóztam.

Mármint ettől még megkaphatom?

2020. okt. 12. 00:00
 3/6 A kérdező kommentje:

Ahogy látom fél éves kifizetés nem elérhető.

Az egy éves nem rossz, havi 70k.

De ennél még több is menne.

2020. okt. 12. 00:05
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Szóval havi 100 ezret be tudnál tolni a törlesztőként. Csendben, halkan kérdezem: akkor miért nem veszel fél év múlva egy autót? Simán meglenne fél év alatt az ára - nem tudom, miért 1 évet írtál?

Inkább azt választod, hogy eladósítod magadat, nyakadba veszel egy hitelt és ha valami miatt nem lesz munkád, akkor pácban maradsz, mert a hitelt akkor is fizetni kell. Ezzel szemben, ha egyik hónapban nem tudsz félretenni, mert közbejön valami, attól még nem lesz semmi bajod - max 1 hónappal később lesz autód :-)

Én inkább így gondolkodnék...

Még valami: az autónak fenntartási költségei is vannak, nem kevés: tehát nem csak a törlesztőt kell fizetned, hanem havi kb 20-30 ezer elmegy a fenntartásra meg a benzinre (hogy a javításokról, vizsgáztatásról ne is beszéljek).

Ha kapsz egy házat, akkor annak is lesznek fenntartási költségei: rezsi, javítás, felújítás, stb. ez is min. havi 30 ezer.

Véleményem: inkább "lassan, de biztosan" haladj az életben, mint eladósodva, bizonytalanul élve.

2020. okt. 12. 07:34
 5/6 A kérdező kommentje:
Mert legalább 200e kell az első szervízre, átíratásra. :)
2020. okt. 12. 07:42
 6/6 anonim ***** válasza:
Igen, ez igaz, de én a helyedben akkor sem vennék fel emiatt hitelt. Főleg, hogy 1 éven belül meg tudod venni a kocsit.
2020. okt. 12. 12:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!