Hitelt vennék fel, így lehet?
Sziasztok.
Itthon lakom (24), 2 éven belül kapok szüleimtől egy saját házat.
Szoval erre nem kell költenem, viszont autót szeretnék venni.
Nem szeretnék várni 1 évet hogy összerakjam rá a pénzt (szeretnék minél korábban autót, hagy ugorjak egyre jobb ketagóriába a biztosítás nál - jelenleg 120k körül lenne évente)
Szóval hitelt vennék fel (650k~).
2 max 3 évre szeretném felvenni.
Havi 180-220 a nettóm, így havi kB 30 ezerre jön ki a törlesztő.
Arra van lehetőség hogy én havi 100-at beletegyek, hiába 30 a törlesztő?
Szeretném minél gyorsabban tuljutni rajta, ezért kérdezem.
Amíg itthon vagyok, könnyebben törlesztek hitelt.
Kérlek ne támadjatok azért, mert használt autóra hitelt veszek fel.
Esetleg valami "ajánlott" bank nincs erre?
Egyébként értem, az számít hogy csak 2,5 éve vagyok a jelenlegi helyemen?
Előtte suliba jártam, előtte 1 évet melóztam.
Mármint ettől még megkaphatom?
Ahogy látom fél éves kifizetés nem elérhető.
Az egy éves nem rossz, havi 70k.
De ennél még több is menne.
Szóval havi 100 ezret be tudnál tolni a törlesztőként. Csendben, halkan kérdezem: akkor miért nem veszel fél év múlva egy autót? Simán meglenne fél év alatt az ára - nem tudom, miért 1 évet írtál?
Inkább azt választod, hogy eladósítod magadat, nyakadba veszel egy hitelt és ha valami miatt nem lesz munkád, akkor pácban maradsz, mert a hitelt akkor is fizetni kell. Ezzel szemben, ha egyik hónapban nem tudsz félretenni, mert közbejön valami, attól még nem lesz semmi bajod - max 1 hónappal később lesz autód :-)
Én inkább így gondolkodnék...
Még valami: az autónak fenntartási költségei is vannak, nem kevés: tehát nem csak a törlesztőt kell fizetned, hanem havi kb 20-30 ezer elmegy a fenntartásra meg a benzinre (hogy a javításokról, vizsgáztatásról ne is beszéljek).
Ha kapsz egy házat, akkor annak is lesznek fenntartási költségei: rezsi, javítás, felújítás, stb. ez is min. havi 30 ezer.
Véleményem: inkább "lassan, de biztosan" haladj az életben, mint eladósodva, bizonytalanul élve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!