Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Ha van banki hitelem, de nem...

Ha van banki hitelem, de nem tudom fizetni, a fizetesem (bejelentett) mas szamlaszamra kerem,akkor ki tudom kerulni v.hogy, hogy tudjak tolem vonni?

Figyelt kérdés

2020. szept. 25. 08:57
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Hosszú távon egészen biztosan nem. Egyszerű fizetési meghagyással is le tudják vonatni a munkáltatódnál (és annak a nem kevés közjegyzői és ügyvédi költségét is rád fogják tolni) - de ha mégsem, akkor behajtó céghez kerül és szerintem nagyon-nagyon ráfázol anyagilag.
2020. szept. 25. 09:03
 2/8 anonim ***** válasza:
Nem tudod kikerülni.
2020. szept. 25. 09:10
 3/8 anonim ***** válasza:

Nem is értelek, Téged nem érint a hitelmoratórium?

A tartozást első körben a munkahelyednél a fizetésedből próbálják meg vonni - csak később jön a bankszámla zárolás.

Ha más számlaszámra kéred a fizetésed, azzal semmit nem oldasz meg - rövid időn belül akár azt is megtalálhatják.

ezenkívül minél később fizetsz, annál többet kell majd fizetni, ugyanis először a követeléskezelő, majd később a végrehajtó fogja rátenni a maga munkadíját - így igen-igen sok tartozásod lesz a végén.

Jobban járnál - és a bankok is jobban szeretik - ha bemennél és megpróbálnál egyezkedni.

Új szerződés alacsonyabb törlesztővel, hosszabb futamidővel vagy más megoldást.

2020. szept. 25. 10:01
 4/8 anonim ***** válasza:

Szia, ajánlom figyelmedbe az alábbi fb csportot. Itt nem egyértelmű hogy ne tudnád kikerülni. Csak le kell görgetni elég sokat h megtaláld a válaszokat, amiket az adminok írnak erről. De te is felteheted itt a kérdésed.

[link]

2020. szept. 25. 10:21
 5/8 anonim ***** válasza:
Viszont mint az előttem lévők írták, ezek után nagyobb költségeid lesznek. Tehát érdemes ezt jól meggondolni. Ám a hitelmoratórium nem érint téged? 4-es voltam
2020. szept. 25. 10:24
 6/8 anonim ***** válasza:

Hosszútávon nem tudod kikerülni. Megtalálják a munkáltatódat, onnan tiltják a fizetésed egy részét, ha ez sem működik, akkor megjelenik nálad a végrehajtó. Mire az utolsó lépcsőfokig eljutsz, olyan mértékben növekedik a tartozásod mindenféle díjakkal, kamatokkal, hogy sokkot kapsz.

Jobb nem eltűnni. Vedd igénybe a moratórium adta lehetőségeket még erre a három hónapra, ha lehet tovább is és hozd egyenesbe az életed. Ha kell egyezkedj a bankkal (futamidő kitolással törlesztő részlet csökkentés pl.). Hosszútávon még mindig ezzel jársz jobban, mintha bujkálni próbálnál.

2020. szept. 25. 12:12
 7/8 anonim ***** válasza:

Most hallottam a tv-ben, hogy lehet, hogy jan.-tól akiket nem érint a moratórium meghosszabbítása (gyerekes családok, stb), azoknak lehet, hogy bevezetik, hogy a bankok ne mondhassák fel a hitelszerződést, hanem futamidő hosszabbítást, stb csináljanak.

Ez ugyan még csak tervezet, de ez is valami.

Kérdező, ne bújkálj, ne tüntesd el a jövedelmedet, mert azt nem szereti a bank. Működj együtt velük - nekik is az az érdekük, hogy ha kevesebbet is, de fizess - nem az, hogy végrehajtsanak és Isten tudja, mikor lesz belőle pénzük.

2020. szept. 25. 12:53
 8/8 anonim ***** válasza:
A bank azt szereti, ha kommunikálsz velük. Nem azt, hogy trükközöl, mert az életben nem állnak veled szóba, és ha behajtásra kerül a dolog, akkor az elég nagy baj.
2020. szept. 26. 13:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!