Szerintetek pozitív lesz a hitelbírálat?
Szia! Szerintem is megkapod, bár elképzelhető, hogy a járvány miatt kicsit szigorúbbak a bankok és biztosra mennek, de ettől függetlenül én is arra szavazok, hogy megkapod.
Megkérdezhetem, mire szeretnél ekkora személyi kölcsönt felvenni? Ha lakásra kellene, a lakáshitelre kedvezőbb a kamat, feltéve, hogy van önerőd. Hajrá!
(A fizetésed egyébként sem a kártyádra kapnád egyébként, hanem a számlára, a kártyával csak hozzáférsz a számládon lévő pénzhez.)
Igen, bocsi.. hülyén fogalmaztam. :D
Egyébként lakásfelújítás céljából kellene, csak a lakás még nincs a nevemen, plusz szeretnék magamnak vásárolni egy autót, ha futja belőle. Köszönöm a választ! :)
Most egy kicsit el fogok térni az eredeti kérdéstől, de lenne pár kérdésem. Maximum nem válaszolsz, akkor rövidre zárjuk és nem hozakodom elő vele többet.
Milyen célú lakásfelújítás? Új burkolat/festés/kanapé/konyhabútor/tv szintű lakásfelújítás a cél vagy mondjuk korszerűsítesz, amivel hosszú távon spórolni tudsz (pl. nyílászáró/tető/stb. csere)? 5 millió forint rengeteg pénz (nekem legalábbis mindenképp), ha csak az a cél, hogy csili-vili legyen, akkor én a helyedben inkább várnék vele vagy nem cserélnék mindent és olcsóbban kihoznám, ilyen hitelt felvenni csak akkor éri meg, ha hamar vissza tudod fizetni. Az autót hitelből fedezni pedig nagyon-nagyon fontold meg, hogy valóban szükséged van-e rá! Egy használt autóra sokat kell ám költeni (biztosítás, karbantartás, tankolás, amortizáció, stb.), és lehet, hogy már rég meg sem lesz az autó, mikor még mindig a hitelt fizeted vissza. Gondold át alaposan!
Ezt nem kioktató jelleggel írtam, csak tényleg kíváncsi vagyok, legfeljebb tanulok én is valamit újat. Köszönöm, ha válaszolsz.
Nem kioktatásnak veszem, szívesen meghallgatom mások tanácsát, javaslatát. :)
Egyébként 35-40 éves panel lakásról van szó, korszerűsíteni szeretném. Nagymamámtól fogom “kapni” ezt a lakást, szinte eredeti állapotában van. Viszont azt nem említettem, hogy hitelre vette nagymamám a lakást, amiből vissza van 1.7 millió forint, amit én szeretnék kifizetni ebből a pénzből és úgy lesz utána a nevemre iratva. Tehát lényegében az 5 millióból elmegy nagyjából 2 millió maga a lakásra, a többiből szeretném felújítani (amiből az ablakok cseréje és a bejárati ajtó cseréje 1millió 50ezer Ft, ez volt a legkedvezőbb ajánlat 4-5 ablakos közül és ez ráadásul a régi alagútzsalus panel, egy szobában van legalább 4-5 ablak..) és ugye, hogyha marad, akkor esetleg egy egyszerűbb kis autó magamnak. De egyébként sokmindent magunk szeretnénk csinálni, majd meglátjuk hogy tudjuk kivitelezni. :)
nem fogod megkapni
1) nem vagy 25
2) a fizetésednek max 30%-t lehet egy hitellel terhelni - ez esetedben 64k, 5 millát 7 évre tudnál felvenni esetleg, aminek 95k a törlesztője, ami esetedben sok
3) kézpénzes fizetésre még az otp sem fog hitelt adni, akkor sem, ha azt hazudják
bónusz: 84 hónap alatt 5 millió helyett közel 8 milliót fizetnél vissza..vagyis 60%-kal többet, mint amit felvettél (volna)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!