Van itt olyan akinek 5 évig fix törlesztős lakáshitele volt? Mire lehet számítani 5 év után, mekkora az emelkedés?
Örülnék, ha valaki pontos számokat írni.
Tudom, emelkedhet és csökkenhet is, de biztos vagyok benne, hogy emelkedni fog, de legrosszabb esetben mekkorát ugorhat?
Illetve mitől függ ennek a változása?
Budapest banknál szeretnénk felvenni 25 évre 30 millió ft-ot havi 155.000ft körüli törlesztővel.
Az első át fog verni.
Én minden nélkül mondom, hogy a bankmonitor vagy a bankráció oldalakat használd.
Ez két külön oldal és a legjobb hiteleket dobja ki.
Most szólok előre, hogy az első ezt is meg fogja privátban magyarázni, hogy de ő ennél is tud egy jobbat.
Persze, mert kap egy ilyen hitel után vagy 5-6 százezret, vagy többet is, ha jól átver.
Neked ezt senki nem tudja megmondani, mivel jelenleg elég olcsóak a hitelek és folyamatos csökkenés van évek óta.
Tehát ez azt jelenti, hogy van 15 millió ft önerőd és egy minimum 45 milliós lakást akarsz venni úgy, hogy abból 30 millió ft hitel, havi 155 ezer ft törlesztővel, 35 évre.
Ez baromi magas havi törlesztő, nagyon hosszú futamidővel. Lehet, hogy 4-500 ezres fizetésed van, de nem biztos, hogy ez mindig így marad és akkor ott állsz egy havi 155 ezres törlesztővel.
Józan ésszel azt mondom, vegyél inkább kevesebb pénzért lakást, mert ha belebuksz a hiteltörlesztésbe, akkor se pénzed nem lesz, se lakásod.
Nagyon bizonytalan időket élünk - szerintem ez nem az a pillanat, amikor ilyen hitelt kéne felvenni, még akor sem, ha esetleg külföldre dolgozol és jól keresel.
Ja, bocs, hogy a kérdésre is válaszoljak: ezt senki nem fogja tudni megmondani Neked előre, hogy mennyi lesz 5 év múlva a kamat?
Megkockáztatom, hogy ha a kamat miatta ggódsz, akkor már most nincs elég fedezeted arra, hogy biztonságosan tudd fizetni ezt a hitelt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!