Visszatérítenének nekem belépőjegy árat. Swift kód, visszatérítési számlaszám megvan. (nincs saját számlaszámom, nem is lesz belátható időn belül) A visszafizetési számlaszámmal kell bemenni a bankhoz és úgy adják vissza?
Ha a visszafizetési határidőig nem megyek érte, akkor ugye számomra egyéb negatív következmények nélkül vész el a pénzem.
Izgulok, kérlek írjatok értelmesen, köszi, nem csináltam még ilyet
Nem érthető a kérdésed sajnos.
Tehát valaki másnak a bankszámlájára kéred vissza az összeget, mert nincs sajátod?
Akkor akié a számlaszám, ő veheti fel a pénzt kártyával vagy a bankfiókban. Vagy ő költheti el.
Ő tudja odaadni neked készpénzben (ha tisztességes és tényleg oda is adja).
mi az a visszatérítési számlaszám? Amit Te megadtál, hogy oda utalják? Ha az nem a te számlád, akkor nem férsz hozzá, hacsak nem vagy meghatalmazva a számlatulajdonos által.
Viszont ha a szolgáltató oda visszautalta a pénzt, akkor nincs semmilyen határidő, az nem fog onnan eltűnni, ha nem veszed ki. A visszafizetési határidőig kellett feltehetőleg megadni, hogy hova utaljanak. Ha az utalás megtörtént, akkor ennek már nincs jelentősége.
Van annak a helynek egy IBAN számlaszáma, oda utaltam a belépőjegy árát, csak időközben arról döntöttek, hogy a rendezvény elmarad.
Írtak, hogy visszatérítenék a jegy árát.
Írtak, hogy küldjem el a swift kódot és arra utalják az összeget, azért kérték, hogy el tudják intézni az utalást.
A swiftkód kérése után a következőt írták:
" Az összeget erre a számlaszámra utaljuk "
Viszont nekem nincs bankszámlám, így bankszámlaszámom sincs, tehát nem tudnak utalni.
A visszatérítési számlaszámnak egy 6jegyű számot írtak, gondolom az az azonosító ...
Azon a számlán, amit arra állítottak ki, hogy ők visszaadják nekem a pénzt, azon volt egy fizetési határidő (ami nekik szól)
Akkor szerintem az lesz a legjobb, ha hagyom és náluk marad a pénz
"több is veszett Mohácsnál"
Vélemények?
de ha el tudtad utalni egy IBAN számra a pénzt, akkor van számlád nem? Vagy valaki más a saját számlájáról elutalta a nevedben. Vagy bankfiókban fizetted be az adott számlaszámra?
Ha utalással kapták, akkor az a logikus, hogy utalással is fizetik vissza. A rendszerükben látniuk kell, hogy honnan jött az utalás. Az IBAN EUn belül pontosan meghatározza a bankot, ahhoz igazából nem kell swift. Ugyanakkor a swift, az nem elég, az csak a bankot azonosítja, nem a számlát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!