Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Olyan bankszámlát keresek,...

Olyan bankszámlát keresek, amire havi fix 180 ezer forintot utalok, és ketten tudjuk használni párommal. Ideális esetben mobil-fizetéssel (android). Ismertek ilyet?

Figyelt kérdés
Lehet valamilyen online, fizikai bankkártya nélküli megoldás is. Semmi másra nem használnánk, mint hogy havonta feltöltjük, és kártyás fizetéssel elköltjük róla az összeget.
2020. szept. 9. 22:02
 1/7 anonim ***** válasza:
92%
Kb. szinte az összes bankszámla... Azzal a kivétellel, hogy olyan nincs, hogy kártyás fizetéssel akarsz költeni róla kártya nélkül... Ha a telefont akarod fizetésre használni, akkor is kell egy bankkártya.
2020. szept. 9. 22:11
 2/7 anonim ***** válasza:
32%
Csomó banknál vannak már számlacsomagok fizikai kártya nélkül, elektronikus bankkártyával. A többivel egyetértek, amit írtál.
2020. szept. 9. 23:30
 3/7 anonim ***** válasza:
84%

2es: te valamit félreértesz: az elektronikus bankkártya is ugyanúgy egy fizikai kártya, csak nem dombornyomott.

"Gravírozott vagy elektronikus kártyák: Az elektronikus kártyákon nem szerepel dombornyomás (a kártya adatai a kártya síkjába vannak süllyesztve), így nem használhatók hagyományos (kézi lehúzós), csak elektronikus környezetben (POS terminálokon, elfogadóhelyen,). Az elektronikus kártyák alkalmasak a bankjegykiadó automatában (ATM) történő használatra, de léteznek olyan kártyák is, amelyek kizárólag erre a funkcióra alkalmasak."

Lehet, hogy virtuális bankkártyára gondolsz, de az meg internetes vásárlásra van, azzal nem tudsz fizetni boltban.

2020. szept. 9. 23:37
 4/7 anonim ***** válasza:
55%
Bocsánat, valóban rosszul fogalmaztam, valóban virtuális kártyára gondoltam. De ettől függetlenül tartom magam ahhoz, amit írtam, hogy vannak számlacsomagok fizikai kártya nélkül. Ha jól emlékszem, akkor talán pl gránit banknál vagy cibnél vannak ilyen olcsóbb számlacsomagok, amikhez csak virtuális kártya tartozik.
2020. szept. 9. 23:41
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Virtuális kártyával interneten tudsz fizetni, boltban nem.
2020. szept. 10. 08:42
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Azt írja az OTP, hogy Smart számlacsomagra ha "...legalább a mindenkori minimálbérnek megfelelő jövedelem érkezik a vizsgálatot megelőző 4 hónapból legalább 2 hónapban...", akkor a számlavezés havidíja 0 forint.

Két kérdés ezzel kapcsolatban:

->ha csak én átutalok erre a számla havi 180 ezret, az is oké, attól függetlenül, hogy ezt nem a munkáltató utalja, mint havi jövedelem?

->ha véletlen valamelyik hónapban nem esek bele a kedvezményes feltételekbe, akkor csak arra a hónapra veszítem el a díjmentes számlavezetést, vagy hosszabb távra is?

2020. szept. 10. 11:15
 7/7 anonim ***** válasza:

Bankfüggő. Van amikor "nézik", hogy a közleményben benne van-e, hogy "munkabér", de a fenti esetben nem is írják, hogy munkabérnek kell lennie, hanem csak azt, hogy annyi jövedelemnek kell érkeznie, tehát akár te is utalhatod.

Csak arra a hónapra.

2020. szept. 10. 19:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!