Hogy tudnak úgy pénzt utalni nekem, hogy nem mondom meg a nevem?
Szeretnék egy eseményt szervezni, és ahhoz foglaló kell. Azt akarom,hogy a végső létszámba csak azok kerüljenek bele, akik tényleg eljönnének, ezért előleget szedek be.
Ezt kéne nekem elutalni. A banki utaláshoz viszonyt nem elég a számlaszámom, hanem a nevem is szükséges. De nem akarom a civil nevemet köznyilvánosságra hozni.
Valakinek van valamilyen jó ötlete?
Csinálj alapítványt...
De ha már szervezel valamit, amire előre akarsz pénzt szedni és azzal nyilván valamilyen formában elszámolni, akkor alap kellene legyen, hogy adod a neved hozzá.
bármilyen nevet megadhatnak utaláskor, az nem lényeg.
Egyszer próbáltam magamnak utalni egy másik számláról és névnek azt írtam be hogy Kutya Farok, és elment a pénz.
Tök mindegy a név utalásnál. Megadhatsz bármit. Bár ez azért csalás gyanús ha direkt adsz meg mást és tömegesen így utalnak.
A teljesen legális megoldás az, hogy csinálsz másodlagos azonosítót a számládhoz: telefonszám, e-mail cím vagy adóazonosító. Ebből az email ami leginkább személytelen. Ott a küldő nem is tudhat többet, mint az email cím!
A küldő bank amúgy tudni fogja a számlaszámod, neved, de ezt a pénzt küldő saját ügyfelének sem adhatja ki GDPR okok miatt. Csalás esetén természetesen hatóságnak kiadják, szóval csalásra ezt sem ajánlom. Tehát amíg legális talajon mozogsz addig nem fogják megtudni a neved.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!