CSOK felhasználásával vettünk 2 éve házat. A férjem elhagyott,ha most ő bejelentkezik oda ahol most él,másik város,akkor mi lesz a CSOK-kal?
A csok szerződést vedd elő, abban benne van, mi történik, ha elváltok.
Egyetlen eset van, amikor a válás után nem kell visszafizetni a felvett támogatást:
ha az egyik fél a másiktól megszerzi a CSOK-kal vásárolt ingatlan tulajdonjogát, és
a kiskorú gyermekek (akikre a támogatást igénybe vették) a CSOK-os ingatlanban élnek tovább a tulajdonjogot megszerző féllel.
Ebben az esetben szerződésmódosításra van szükség, amelynek a díja a támogatott személyt terheli.
Ez a forgatókönyv akkor működik, ha a gyermekvállalás terén nincs elmaradása a párnak. Minden más esetben vissza kell fizetni az igénybe vett támogatást.
A válást legkésőbb 30 napon belül jelezni kell a területileg illetékes járási hivatal felé. Ha a válás miatt eladják a CSOK-os ingatlant, akkor a visszafizetés a következő menetrend szerint történik: “az elidegenítésből származó bevétel bírósági határozat szerinti vagy a közöttük létrejött házassági vagyonmegosztási szerződésben rögzített arányban terheli”.
Ha eladjátok, kamatostul kell visszafizetni a támogatást. A legjobb megoldás, ha belemész, hogy nem fizet gyerektartást, és a tiéd cserébe a ház.
Hogy miből fogtok megélni, azt nem tudom.
Köszönöm,ezt tudtam,azt nem tudom,hogy ha ő úgy átjelentkezik más lakcímre,hogy még nem váltunk el,akkor mi lesz? Meg kötelezhetnek a ház eladására,így hogy nem tudom kifizetni?
Hogy fogadjam el tartásdíj fejébe a házat? Mikor az ő része fut kb.7 évet (most 4 éves) ,a gyerek meg minimum 18 éves koráig tanul,nő,beteg...
Igen az,hogy miből fogunk megélni,az se érdekli és fogalmam nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!