Miért nem könyvelik rögtön a bankok a kártyával való fizetést vagy a pénzfelvételt?
Figyelt kérdés
Legtöbbszőr először csak zárolják az összeget a számlán, és teljesen változó hogy mikor könyvelik, néha 5 nappal később kapsz SMS-t róla, máskor meg rögtön. A vásárlas vagy pénzfelvét során a bankkal kommunikáció van, hiszen ha nincs elég pénz a számlán, akkor nem is enged vásárolni, akkor miért nem könyveli rögtön a számlán a pénzmozgást?2010. aug. 4. 15:51
1/3 anonim válasza:
Nem lehet, hogy a telefonoddal van valami gond? Én szinte mindig kártyáról vásárolok, és eddig mindig azonnal kaptam az smst, kivéve, ha nem volt térerőm vagy ki voltam kapcsolva.
2/3 A kérdező kommentje:
Szerintem olvasd el a kérdést! A könyvelés történik később, ezt pl a számlatörténeten meg lehet nézni, az SMS csak egy példa volt.
2010. aug. 5. 13:06
3/3 Hintalow válasza:
Azért mert nem képes erre a bankok közötti rendszer. Nyomonkövethetetlen lenne a sok bank közötti folyamatos pénzáramlás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!