22 éves diákként melyik banknál érdemes számlát nyitni?
Sziasztok!
Szeretnék bankszámlát nyitni mivel szeptemberben megyek egyetemre és ha esetleg kapok ösztöndíjat, akkor azt csak arra tudják elküldeni. Csak emiatt kellene. A pénzt nem hiszem hogy le szeretném venni(már ha kapok egyáltalán), inkább csak gyűjtögetném.
Az unomatesóm azt mondta hogy legyen a Budapest Bank, anya azt mondta hogy legyen az Erste, valahol meg azt olvastam hogy az OTP lenne a legjobb nekem.
Segítséget szeretnék kérni tőletek! Szerintetek melyik bank lenne nekem a legjobb? (Szegeden fogok tanulni ha ez számít valamit.)
Előre is köszönöm a válaszokat!
22/N
Én Erste-nél vagyok, mert a családnál kb mindenki itt van...
A kártyadíj nem vészes, kérhetsz rá kedvezményt is, plusz ami nekem nagyon fontos volt, hogy külföldön is egyszerű használni, nincs plusz díj használatnál, és ott középárfolyamon vált. Sajnos a tényleges váltása már bankon belüli eladási, ami húzósabb, de majd arra szerzek Revolutot vagy transzferwise-t.
Ja, és 26 éves korig diákszámla, a jogviszonytól függetlenül.
Otp junior. Még 2 évig ingyenes és ha nem kapsz ösztöndíjat, akkor mégse kell a havidíjat is kifizetni. Vagy ha mégis kapsz, akkor sem vonnak le belőle.
Diákhitelt meg semmilyet se vegyél fel! Akkor is fizetni fogod, amikor a gyerekeid lesznek főiskolásak!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!