Hogy van az első féléves kamatfizetés MÁP plusznál?
Nem.
Kamatos kamat. Ennek nézz utána.
"Tehát fel se vehetem? Akkor mi értelme a félévi kamatfizetésnek, ha úgysem kapom kézhez?"
Kamatjóváírás után visszaválthatod minden további nélkül.
Köszönöm szépen, úgy tűnik tényleg ez a válasz.
Van 100ezer forintod, fél év után jár 1750Ft kamat, tehát 101750Ft lesz a névérték, ez kamatozik tovább.
Ha webkincstáron vetted a papírt, akkor ebből bármennyit, akár az egészet, akár mondjuk 1750Ft-ot is visszaválthatsz és kiutaltathatod magadnak.
"Van 100ezer forintod, fél év után jár 1750Ft kamat, tehát 101750Ft lesz a névérték, ez kamatozik tovább."
Ez továbbra is ugyanaz, mintha egy év után járna x százalék kamat. Itt nem a kamatozáson van a lényeg, hanem a visszaváltáson. Fél év után meg lehet tenni, máskor nem.
Ezt kérdezted: "Tehát fel se vehetem?"
Szerintem érthetően leírtam, hogy fel lehet venni a kamatot és bennhagyni a többit. Legalábbis az államkincstárnál. A többi helyen lehet, hogy csak egybe engedi visszaváltani, azokat nem tudom.
" Akkor mi értelme a félévi kamatfizetésnek, ha úgysem kapom kézhez?"
Az az értelme, hogy hozzáadja a névértékhez, és nem neked kell külön a lekötéséről gondolkodni.
"Itt nem a kamatozáson van a lényeg, hanem a visszaváltáson. Fél év után meg lehet tenni, máskor nem."
Bármikor meg lehet tenni, csak ha nem kamatjóváírás után teszed közvetlenül, akkor buksz rajta valamennyit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!