Lehet ilyet csinálni?

Léteznek olyan applikációk (csak egy a sok közül, pl Acorns), amelyek a fizetésedet felkerekítik x%-kal és azt automatikusan átteszi egy megtakarítási számlára. Így bármikor fizetsz, valamennyit félreteszel vele úgy, hogy fel sem tűnik.
Keress rájuk!

"Szóval nem akarok ehhez az összeghez most jó ideig hozzányúlni. Köszönöm a segítséget.ma 05:53
1/3 A kérdező kommentje:
Na valaki komoly választ tudna adni?
ma 07:29"
Kérdező, azért nem vagy semmi... :D
Vasárnap hajnalban/reggel reklamálsz, hogy az emberek nem a Gyakorin töltik az idejüket és nem sietnek a segítségedre? :-)
A kérdésedre válaszolva: a legtöbb banknál a bankszámla mellé tudsz nyitni megtakarítási számlát, ahová átvezetheted, elkülönítheted azt a pénzt, amihez nem akarsz nyúlni. Pl. ha van 500 ezre ft a számlán, abból átutalsz magadnak netbankon keresztül 400 ezret a megtakarításira és azt nem tudod elkölteni a kártyás vásárlások alkalmával.
Utolsó, törölve lett egy előtte lévő komment. A komment pedig az volt, hogy "igen lehet, úgy, hogy beírod az utalásnál az én számlaszámom és elküldöd, akkor nem fogsz belőle semmit költeni" erre írtam utána, 7 29kor, hogy lehet e komoly választ kapni vagy se?
Első : kamat nem lényeges, csak az, hogy augusztusig ne fogyjon belőle egy fillér sem.
Igen, erre a megtakarítási számlára gondoltam. Ez alapból megoldható a netbankban, vagy külön menjek be a bankba és kell nyitnom ilyen megtakarítási számlát?
Köszönöm a normális válaszokat

4-es vagyok, itt mindent el tudsz olvasni az OTP-s Takarékszámláról, olvasd el végig az oldalt.
Arra figyelj, hogy ha nem ingyenes az utalásod, akkor lehet, hogy maga az utalás pénzbe fog kerülni. A Takarékszámla amúgy ingyenes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!