Normál forint folyószámlára küldhetnek eurót vagy angol fontot?

Köszönöm! A váltáson agyaltam én is, miként történik. Magam is így gondoltam, hogy vételi árfolyamon váltják át. Ezek szerint jól. :-)
De azért nem semmi, hogy itt hamarabb kaptam választ, mint, hogy a banki ügyintéző felvegye a telefont. :-(

Eurót utalhatnak, de forintban fog megjelenni a számládon, ha forintszámlád van.
"Magam is így gondoltam, hogy vételi árfolyamon váltják át. Ezek szerint jól. :-)"
Egy dolgot jegyezz meg: Magyarországon a bankok sosem úgy váltanak, hogy Te jól járjál - csak ők járhatnak jól - ebből élnek.
Szóval nem, nem vételi árfolyamon fognak váltani, hanem azt hiszem, középárfolyamon.
Kezelési költséget is fognak felszámolni.

"Magam is így gondoltam, hogy vételi árfolyamon váltják át. Ezek szerint jól. :-)"
A vételi árfolyam az az alacsonyabb. Amin a bank megveszi tőled. Az eladási a magas, amennyiért eladná neked.
A vételi és eladási árfolyam fogalma mindig a bank szempontjából értendő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!