CSOK/hitel? Melyik "éri" meg jobban?
Sziasztok!
CSOK-tól függetlenül rajta vagyunk már egy ideje a babatémán, de eddig még nem jött össze.
"Normál" hitelt akartunk felvenni, de felvilágosítottak, hogy a CSOK-nak jobbak a feltételei. 1 gyereknél többet nem tervezünk.
Az lenne a kérdésem, hogy ha megigényeljük a CSOK-ot és valamiért nem jön össze a baba, akkor gondolom vissza kell fizetni az egészet. Egy összegben, büntetőkamattal?
A bankban azt mondta egy ügyintéző, hogy ha nem jönne össze a baba, akkor még így is jobban járunk, mint a sima hitellel.
Bevallom nem tűnt túl magabiztosnak és elég képzettnek, plusz nem a hitel miatt akarunk gyereket, csak tájékozódnék, de egyelőre nem lettem okosabb.
Szerintetek melyik éri meg jobban? Ha sima hitelt veszünk fel vagy ha megigényeljük a CSOK-ot és ne adj' Isten nem jön össze a gyerek?

Hát ez a bajom nekem is, hogy az 1 is nehezen akar összejönni. Nem merném "bevállalni" a kettőt, ha utána többet kell visszafizetni mint egy rendes hitelnél.
A babaváró talán még jónak tűnik, de tényleg nem tudom mit csináljak.

A CSOK-ot én is elfelejteném, ha nincs tervben három gyerek. A használt lakásos támogatást esetleg érdemes lehet felvenni, de ez 1 gyereknél nagyon kevés, nem biztos hogy megéri vele szórakozni.
A babaváró szerintem egy nagyon jó konstrukció, ha valóban megérkezik a baba. Ennél nem fogadják el, ha eü okok miatt nem jött össze és ha nem jön össze, akkor olcsóbb egy sima piaci lakáshitel. Én a babavárót akkor venném fel, ha már úton van a pici. Illetve akkor is fogjuk felvenni.
Köszönöm a válaszokat, akkor lehet marad a sima hitel.
Azt olvastam így hirtelen, hogy a babavárónál 5 évig fix a törlesztő és utána mehet 50.000 forint felé a havi törlesztő, ha nem jön össze. Nem világos mi az az "50.000 forint fölé", mert egy piaci hitelnél 120.000 a törlesztő, ami nyilván függ a felvett összegtől is.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!