Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Megéri-e így felvenni a...

Megéri-e így felvenni a diákhitelt?

Figyelt kérdés
Természetvédelmi mérnök szakra megyek és muszáj felvennem a diákhitelt, mivel fizetősön vagyok és a koleszba se vettek fel. Szóval a maxot fogom kérni, 250-et. Ha elvégzem ezt a szakot, milyen lehetőségeim lesznek? Elvileg 300-400 között mozogna majd a fizetésem, de nem valami elterjedt az állásajánlatoknál.
2010. aug. 1. 03:09
 1/7 anonim ***** válasza:
ha meg tudod úszni, akkor inkább ne vedd fel, még nem ismertem olyat, akinek a törlesztés mellett csökkent volna a hitele, csak nőtt szinte mindenkinek, hiába a minimum többszörösét fizették....minden ismerősöm csak az egyösszegű fizetéssel szabadult meg tőle....a Húgom pl 6 évnyi fizetgetés után többet kellett visszafizessen egyben, mint az eredetileg felvett összeg 2*ese, pedig általában havonta a minimum 2,5 szeresét fizette :S
2010. aug. 1. 12:17
 2/7 A kérdező kommentje:
hm.. köszönöm szépen, de muszáj lenne felvennem. A kérdés, h ez a szak esetében megéri-e
2010. aug. 1. 19:31
 3/7 anonim ***** válasza:
sose éri meg, ha meg muszáj akkor muszáj!!!Az hogy szted mennyit fogsz keresni az egy dolog, aztán nem találsz munkát és elmész 80 ezerért recepciósnak..nem egy frissen diplomás ismerősöm járt így:S
2010. aug. 3. 14:27
 4/7 A kérdező kommentje:
értem, köszönöm szépen, akkor max csak 1 félévre, de másképp nem tudnék egyetemre menni.
2010. aug. 3. 15:47
 5/7 anonim válasza:

épp most írtam ki egy kérdést h mit tegyek....

havi 6500 -at fizetek 6 éve, a tartozásom nő, 3 hete jött egy levél, h 43000 az elmaradásom, megkérdeztem h miért?? küldtek egyenleget, de átláthatatlan, tegnap pedig felszólítottak, hogy fizessek be 594000 Ft-ot 8 napon belül. bár inkább dolgoztam volna suli mellett annak idején!!! most mit tegyek?? viszik a telkünk... megérte!

2010. aug. 5. 07:16
 6/7 anonim ***** válasza:

Szerintem inkább ne vállald be így az egyetemet.

Én hasonló szakon végeztem, és semmi munkalehetőség. (pedig a válság előtt még kecsegtettek vele)

inkább a helyedben szakmát tanulnák, vagy valami OKJ-s szakot végeznék.

2010. aug. 5. 14:05
 7/7 A kérdező kommentje:
köszi utsó 2. Azt hiszem tényleg nem érné meg így. Utolsó előttinek: Nagyon kétségbeejtő, amit írtál. Ez komoly, h 540ezer? vagy elírtad és 54ezer? Mind1, akkor is durva az egész, h milyen szemetek. Nagyon sajnálom amúgy.
2010. aug. 6. 15:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!