Hogy működik a babaváró hitel és a csok?
Arra lennék kíváncsi, hogy új házat szeretnénk építeni, akkor mi a menete a csok-nak?
Értem ez alatt, hogy ahogy én építkezek, úgy kapok pénzt, vagyis rendelkeznem kell sok millióval, avagy a megkapott összegből tudok építkezni?
Illetve van egy olyan probléma, ami miatt lehet, hogy offos a téma, de én ugyan semmilyen formában nem vagyok, de a férjem passzív khr listás. Illetve be sincs jelentve a munkahelyére. Ezek kizáró okok?
Illetve a babaváró hitelnél ugyanezek a tényezők állnak fent, akkor az is offos lehet nekünk?
Most várjuk a 3. Babánkat és elgondolkodtunk, hogy lehet meg kellene próbálnunk, hátha...
Köszi a válaszokat.
Kedves 2-es! Ezt miből gondolod? Nincs semmilyen tartozásunk és jó pénzeket keresünk. Bár volt egy hitel, ami miatt férj felkerült, de megtérült már, csak nem került le onnan még...
És az, h nincs bejelentve, nem azt jelenti, h fillérekért dolgozik.
A babavárónál az egyik feltétel, hogy egyikőtök sem szerepelhet a KHR listán, de kivételt képezhet az az eset, ha már teljesítve lett a tartozás. Tehát ez alapján még lehettek jogosultak.
Az meg egy dolog, hogy a párod jól keres, de a bank előtt, hogy igazolod azt a jövedelmet, ami papíron nincsen?! Nem tudom mennyire vagytok tisztában ezzel, de a babavárónál vannak fix feltételek plusz bankonként vannak egyéni feltételek. Például van ahol az összjövedelemnek kell elérnie egy bizonyos összeget, de van ahol mindkettőtöknek igazolnia kell, hogy a jövedelmetek eléri a minimálbért.
Szóval érdemes lenne ezeknek utána néznetek és már egyből a banknál érdeklődni. Lehet telefonon is ügyintézőt kérni, aki segít abban, hogy jogosultak vagytok e.
Sajnálom, hogy nem kaptátok meg. Beszéltem idő kötben egy bankkal, ahol első körben a babavárót offolhatjuk, viszont ha egyedülállóként igényelem meg nem a babavárót, hanem a csok-ot, akkor a jövedelmem alapján 15 misi hitelre jogosult lehetek.
Itt most akkor azt kell mérlegelnünk, meg számolnunk, hogy akarjuk e annyira a támogatott hitellel való házhoz jutást annyira, hogy elválunk papíron. Ki lehet játszani a rendszert, csak a kérdés, hogy mennyire éri meg.
Köszönöm a válaszokat :)
Takarék banknál próbáltuk meg
Férjem volt passzív egy nagyon régi hitel miatt
Duna Takarék bank adta meg a 10 milliót
Nettó 700000 Ft a kettőnk jövedelme
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!