Mi számít egy hitelnél? Többi lent.
Figyelt kérdés
Hitelt akarok felvenni. Van egy olyan kitétel az ürlapon ,hogy egy haztartásban keresők száma és egy háztartásban élő eltartottak száma. Na most én a szüleimnél élek ,de nagyszüleimmel kötöttem egy eltartási szerződést amely szerint a tartás szolgaltatása x forint. De a tartas költségeihez a felek nyugdíjuk y-y %-val hozzájárulnak. Ez az értek nagyobb mint a megállapodott összeg. Cserébe enyém a lakásuk.Szóval most akkor ők eltartottnak minősűlnek???? Szerintem nem mert a bank által elfogadott jövedelemmel rendelkeznek mivel a bank nyugdíjasoknak is folyosít hitelt. Tehat jövedelemnek tekinti. Szóval nem eltartottak. Viszont a háztartas fogalmat kimeríti????? Mivel azok vannak egy haztartasban akik rokoni kapcsolattol függetlenül költségeiket megosztják és egy lakasnan élnek. A tartasi szerződés miatt egy haztartasba kerültem velük vagy szüleimmel vagyunk egy háztartásban ,mert velük élek.2020. máj. 9. 03:58
1/1 anonim válasza:
Nem, kiskorú az eltartott akinek nincs jövedelme. Nagyszülő kap nyugdíjt ő a keresőbe fog számítani, hiába van nektek az a szerződés. Ez csak azért kell, mert a hitel havi törlesztője mellé nézik azt, h neked van- gyerek/ gyerekek akit elkell tartani. De nem fogják le ellenőrizni.
Ha jól értem akkor vagy a szülőket vesszük akkor 3 jövedelemmel rendelkező és 0 eltartott, és ugyanez nagyszülői verzióban is. Igazából az állandó lakcímen lévőket fogja kérdezni.
Én hazudhattam volna, mert nem tudtam mire kell,de mivel 7en voltunk bejelentve 5fős család+ sógor + kisgyerek
Hiába nem az enyém volt a gyerek be kellett írni h minek ne kérdezd...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!