Melyik bankot válasszam?
Nézd meg, hogy a településen ahova költözöl milyen bankfiókok vannak (ha személyes ügyintézésre kell sort keríteni, ne nagyon kelljen ez miatt utazni).
Mindegyik bank oldalán fent vannak a számlacsomagok, részletes információkkal, árakkal. Nagyon sok különbség van és több csomagnál a kedvezmények igénybevételéhez kell egy minimum havi rendszerű utalás.
Online is rengeteg kalkulátort találsz, neked melyik a legmegfelelőbb.
A nyugdíjad jöhet devizában a forint számlára viszont ebben az esetben a bank saját (általában lényegesen rosszabb) árfolyamon váltja át forintba. Érdemesebb lehet erre devizaszámlát nyitni, ennek számlavezetése általában olcsó, viszont a kp felvétel drágább.
Szerintem az OTP, K&H, Gránit és Magnet közül válassz.
Az OTP drága, a személyes kiszolgálás kivételével nagyon jó. Mobilbank, netbank az egyik legjobb, amit valaha bank csinált. Plusz ugye Apple Pay és Simple is ott van. Nagy a bankhálózat, sok ATM és fiók van. Azonban személyes ügyintézéskor szeretnek hülyének nézni, ha rossz ügyintézőt fogsz ki. Szerencsére kb. 1.5 éve nem kellett bemennem, csak ATM befizetéshez.
A K&H valamivel olcsóbb az OTP-nél, picit kevesebb fiók/ATM, de még így is ők a második legnagyobbak. A netbankjuk nekik is jó. Apple Pay náluk is van, azonban csak Mastercard kártyával. (Egyébként pedig a VISA-t amúgy sem tudom ajánlani, mindenképp MC)
A Gránit azért szimpatikus, mert modern a szemlélete és nagyon olcsó. Velük kapcsolatban egyetlen dolog nem tetszik, a Cardinal-féle netbank, aminek katasztrófa a felülete. Érdekes módon viszont a mobil app nagyon jó. Természetesen Apple Pay náluk is van. Ajánlom a Platinum kártyáikat, sok jót hallottam ismerősöktől.
A Magnet egy közösségi zöld bank, szintén olcsó számlavezetéssel. A netbankjuk sokkal jobb a Gránitnál, azonban a mobil app sokkal rosszabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!