Ahhoz hogy átutalják a pénzt a számlaszámora egyeznie kell a névnek az igazival?
Figyelt kérdés
Ha mondjuk felad valaki egy csomagot egy kitalált névvel postán vagy foxposton keresztül, attól független, hogy nem az igazi neve van megadva, a számlaszámra megérkezik a pénz?
Én nem tervezek ilyesmit, csak kíváncsi vagyok mi történik ilyenkor.
2020. máj. 5. 16:54
1/7 anonim válasza:
Nem érkezik meg, pont azért lett kitalálva, hogy ha elírod a számlaszámot, ne másnál landoljon a pénz. Bár az azonnali utalás ezt kiiktatta, mert egy telefonszámot könnyebb elütni mint egy számlaszámot és nagyobb eséllyel lesz helyes, mint egy elütött számlaszám ami elvileg hülyebiztos (gyakorlatilag nem).
2/7 A kérdező kommentje:
De arról beszélek ha a számlaszám 100% pontosan van megadva, csak más nevet adnak meg hozzá
2020. máj. 5. 17:33
3/7 anonim válasza:
Nem szükséges nevet megadni utaláskor. Én gyakran lehagyom.
4/7 anonim válasza:
ja, nem tervezel ilyesmit :D
minden csaló ezt csinálja...utalj előre xy vagyok, adok egy számlaszámot, aztán csomag sehol :D mondjuk ha az károsult nem is fogja tudni az eredeti neved, miután feljelentést tettél, a bankszámlaszám alapján úgyis beazonosítható a személy...szóval nem értem, minek kell itt álneveken gondolkodni...
5/7 anonim válasza:
Attól még átmegy a pénz. De a zsaruk megtalálnak szám alapján is.
6/7 anonim válasza:
Nem ellenőrzik a névazonosságot, túl sok szívás lenne a névformátumokkal, több keresztnévvel, hasonlóval. Ezt rendszeresen ki is használják csalók különböző módokon. Persze álneves utalást is bármikor azonosíthatnak a hatóságok a számlaszám alapján, azt pedig nem lehet elhazudni, de ha a csalók egy hajléktalan stróman nevére nyitottak számlát, aki egyből tovább is utalta a pénzt valamilyen kaotikus afrikai országba, akkor azt már soha nem látod többet.
7/7 anonim válasza:
Az utalások elsősorban a számlaszámok alapján valósulnak meg. Bár a bank kéri a számlatulajdonos nevét is megadni, de ezt jelenleg nem ellenőri a rendszer, tehát írhatsz Gipsz Jakab-ot is, akkor is elmegy a pénzt a megadott számlaszámra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!