Lakáshitelnél hátrány ez?
Sziasztok!
Még annó fiatal fejjel több hülyeséget is elkövettem mint pl hitelfelvétel(szabadfelhasználás) és végrehajtásra kerültem azóta szerencse ezt már fizettem(3éve)
Asszonnyal lakáshitelt vennénk fel, nekem a végzettségemből adódóan kicsit magasabb a fizetésem(nettó 500000ft)
Asszonynak nettó 180000ft.
Egyelőre családlakásában élünk így havi csak 15ezret kellett fizetnünk, és spórolással van most 5millió megtakarítás.
Néztünk vidéken egy 17milliós lakást, ez a fentebb említettek alapján megkapható a hitel?
Illetve nézegettünk különféle kalkulátorokat, ott van,hogy x évig fix vagy végig fix kamatozású, nyilván az utóbbinál magasabb a végösszeg,ebből mit érdemes választani?
Első lépésként azt javaslom, kérj a számlavezető bankodnál egy teljes KHR kimutatást, abból kiderül, hogy teljesen rendben van-e a hitelmúltad.
2. lépésként kerüljétek el azokat a bankokat, ahol végrehajtásra került a hiteled.
Ekkora jövedelemmel, ennyi önerővel jó esélyed van lakáshitelre, de számít a település is. CSOK-ban, babaváróban is érdemes gondolkodni, ha házasok vagytok.
Első jól mondja!
A KHR kimutatás teljesen ingyen van, csak kérni kell, attól okosabb leszel, hogy mit látnak rólad a bankok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!