Kiskorúnak lehet bankszámlát nyitni?
A fiam most lesz 16 éves és már majdnem az egész osztálynak van bankkártyája és számlája, hogy saját maguk intézhessék a menza befizetést (mi utalunk) vagy bármit amit venni akar, rendelni azt tudja előre utalással fizetni..
A kérdésem a következő: Lehet 18 év alatt számlát nyitni? Milyen költségei vannak? Ha lehet és nyitottunk egyet, akkor ha elmúlik 18 akkor maradhat neki a régi, vagy újat kell csináltatni?

Lehet nyitni 18 év alatt, de a szülőnek el kell mennie a gyerekkel, mindkettőtök személyije, lakcímkártya.
Az OTP Juniort ajánlom pl, aminél ingyenes számlavezetés van, az első évben díjmentes a bankkártya, kérjetek netbankot is, nyilatkozzatok az ingyenes készpénzfelvétről havi 150 ezer ft-ig és a bankfiókban kell megadni a PIN kódot - na azt nagyon jegyezzétek meg a kártya megérkezéséig, ami kb. 2 hét.
És igen, az OTP Junior 18 év felett is megmaradhat neki, 23 vagy 24 éves koráig, most nem tudom pontosan.

Ha 16 éves, akkor nem kiskorú, hanem fiatalkorú (a kiskorú az 14 alatt van).
16 évesen már az összes banknál lehet számlát nyitni, elég kedvező is a feltétel (mivel sokan életük végéig annál a banknál maradnak, ahol az első számlát nyitották, mindegy, hogy jó vagy rossz).

Banktól függően 24-26 éves korig marad a diákkedvezmény/diákszámla amennyiben nem szünteti meg mindegy, hogy tanul vagy már nem, csak számlanyitásnál nézik a diákit.
Szerintem nézzétek meg a bankok díjait, melyik a legkedvezőbb. Persze nem mindig a "legolcsóbb" a legjobb, mint az otp (ami egy vicc)
5# nagoyn nem mindegy, hogy milyen bankban van a pénzed. én 87m Ft-ot vesztettem csak azért, mert közben becsődölt egy bank. és a számlámon az összes rajta lévő pénz elveszett....
A rossz kamatokról nem is beszélve.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!