Külföldön tudok a forint alapú OTP-s bankkártyámra pénzt tenni, illetve vásárolni vele?
Aha... egyetem... persze... :) De a bankkártyádra akarsz pénzt tenni :) Meg a "bankkártyád le van kötve". És nem tudod hogy tudsz-e külföldön fizetni forint alapú kártyával :)
Nem értem miért kell egy kérdést mindenféle "füllentésekkel" fűszerezni, de biztos van valami értelme.
A kérdésedre a válasz: tudsz forint alapú kártyával vásárolni. Pénzt tenni rá max úgy tudsz, ha lerakod pl. az asztalra és ráraksz pár papírpénzt vagy érmét.
Így lehet pénzt tenni a bankkártyára. Az sem lehet véletlen, hogy a random képen éppen forint van...
Köszönöm az első válaszolónak! Tehát ezekszerint levenni tudnék róla, de rátenni már nehézkesen.
Neked, kedves második, unalmas lehet a karantén, ha ennyire furkálódsz a kérdésemben. Ha nagyon kíváncsi vagy, azért kellett magyarban egyetemistaként magyar bankkártya, hogy tudjam fizetni a kollégiumot, ahol éltem (a kollégiumban pedig azért laktam, mert külföldi vagyok, ha ezt is kérdőre vonnád esetleg). Egy szóval sem mondtam, hogy le van kötve a kártyám, hanem, hogy olyan érzés, mintha le lenne kötve, mivel csak úgy rajta áll a forint, és nem kezdtem vele semmit. Nem tudhatok én sem mindent, amíg kint tartózkodtam, addig sokszor volt használatban a kártya, ha hazajöttem, akkor pedig az itthoni valuta készpénzében fizettem mindent, és most ezért tevődött fel bennem a kérdés, hogy vajon itthon tudom-e használni azt a kártyát, mivel szeretnék itthon is külföldi oldalakról rendelni ruhákat, sminkeket, vagy akár a boltban fizikailag használni (ezért kellene pénzt rátenni), de ahogy le is írtam, nem vagyok rászorulva arra a kis ösztöndíjra, ami rajta van még, tehát akkor azt sem fogom levenni, és ezekszerint nem is tudok ráttenni. Nem kell semmit túlgondolni, átlagos 19 éves külföldi egyetemista vagyok, nem maffiavezér. :D
Legyen szép napotok!
Kérdező, ne csodálkozz, ha fura válaszokat kaptál - elég össze-vissza a kérdésed...
Menjünk sorba rajta: nem derült ki, mely országban vagy, de van egy ft alapú számlád.
"akkor fizikailag itthon is le tudok venni pénzt automatában, boltban vásárolni, illetve rátenni? "
Igen, de nem ft-ban fogod megkapni, hanem a Te országod pénznemében. Vásárolni is tudsz vele - az jobban megéri.
Ft-ot nem tudsz rátenni külföldön.
Még valami, amit senki nem írt: hacsak nem Junior számlád van, nagy valószínűséggel "ketyeg" a számlavezetési díj, amit minden hónapban levonnak - ezt azért nem árt figyelmen kívül hagyni.
Köszönöm a válaszod!
Felesleges információnak tartottam, hogy melyik országról van szó, a kulcsszó, hogy külföldi, és rögtön az elején írtam is, hogy az egyetem miatt szükség volt a magyar forintos számlára, arról fizettem elsődlegesen a kolit, oda kaptam az ösztöndíjat, oda raktam a zsebpénzem is, amíg kint tartózkodtam.
Szerintem nem volt érthetetlen a kérdés, csak kíváncsiskodnak a népek, de ha az orrukra kötök mindent, akkor meg már nem tudják értelmezni a kérdést..
Természetesen Juniorom van, ezért meg sem említettem a számlavezetési díjat, és tényleg csak az érdekelt, amit a címben írtam, röviden, hogy ugyanúgy használhatom - e mint Magyarországon...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!