Szerintetek az is felveheti majd a Diákhitel Pluszt, - aki korábban igényelt nyelvtanulási diákhitelt?
"A koronavírus járvány miatt kialakult gazdasági nehézségek és a hallgatókat is nagy mértékben érintő munkaerőpiaci visszaesés pénzügyi hatásait enyhítendő május 1-től december 31-ig az eddigi hallgatói hiteleken kívül bevezetik a kamatmentes, teljesen szabad felhasználású Diákhitel Pluszt. Az új termék a felsőoktatási hallgatók számára maximum félmillió forint, míg az innovációs- és technológiai miniszter által meghatározott felnőttképzésekben résztvevő tanulók esetén maximum 1 200 000 forintos összegben lesz elérhető. A Diákhitel Plusz bevezetésével egyidőben a Nyelvtanulási Diákhitel megszüntetésre kerül."
Korábban felvettem 250000 FT Nyelvtanulási diákhitelt. Most szükségem lenne kb. 200000 FT-ra.......Arra gondoltam felvenném a Diákhitel plusz maximális összegét vagyis 500000 Ft-ot, és a feléből egy összegbe kifizetném a nyelvtanulási diákhitelem.
Itt csak egy dologtól félek.....hogy mondjuk a feltételekbe beleírják hogy nem veheti fel a diákhitel plusz az aki már korábban igényelt nyelvtanulási diákhitelt. Viszont ha meg a diákhitel plusz bevezetésének célját olvasgatom, akkor abból meg kb az következik hogy mindenki igényelheti akinek aktív a hallgatói jogviszonya.
Mit gondoltok?
Sajnos nem kaphatom meg.....
Utánaolvastam a magyar közlönyben ami tegnap (április 10) jelent meg, és abban a következő áll:
"A hitelfelvételre az is jogosult, aki már rendelkezik érvényes szabad felhasználású hitel- vagy kölcsönszerződéssel
a Korm. rendelet 2. § 6. pontja szerinti Diákhitel szervezettel. Hitelfelvételre nem jogosult, aki a hiteligénylés
benyújtásakor nyelvtanulási hallgatói hitellel rendelkezik vagy betöltötte az 55. életévét."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!