Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Érintheti a mostani helyzet...

Érintheti a mostani helyzet az állampapíros befektetéseket?

Figyelt kérdés

"MÁP+"-ban van elég sok pénzem.

Az infláció kivételével történhet olyan esemény, ami miatt jelentős összeget veszítek?

2020. márc. 27. 09:46
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

"A FIDESZ nem hülye, előbb viszi csőd közeli állapotba az államot 200%-os államháztartási hiánnyal, mint, hogy az emberek befektetését látványosan ellopja."

Ne aggodj, le lehet azt nyulni kevesbe latvanyosan, hogy az egyszeri melosnak fel sem tunik, penzt nyomtatnak, minel nagyobb a megtakaritasod, annal tobbet vesztesz az inflacio reven.

2020. márc. 28. 12:17
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Persze, az infláció teljesen reális kockázat, de az minden forint alapú befektetést veszélyeztet.
2020. márc. 28. 12:20
 13/15 anonim ***** válasza:
49%
Nem ment at az uzenet, hogy de bizony a kormany konnyen lenyulhatja a maganmegtakaritasokat ugy, hogy az atlagembernek nem tunik fel.
2020. márc. 28. 12:40
 14/15 anonim ***** válasza:

Az inflációs kockazattal tisztába van a kérdező. A gond itt kezdődik, hogy olyan forint alapú állampapírba fektetett ami nem köteles követni az inflációt. Erre a szabad elinflalasra irtam példànak a szupernyugdijkötvényt aminek a bevezetésének a halasztása pont a map+ volt. Most elő lehet vele rukkolni és majd megmagyarázni, hogy ez a befektetők érdeke mert látható hogy pl. a Horizont nyugdíj alap is már veszelybe került azáltal hogy nincsenek normális tagi befizetések az emberek meg most a jövőbeni megtakarításikat gondolják felélni a kialakult helyzet miatt .Ezzel kapcsolatba is nyilatkozott már az Mnb, hogy nem ez a megoldás.

Viszont így egyfelől elhárul a map+ termék mint helyettesítő termék akadály, másfelől nem kell utólag kimagyarázni hogy a korabban agyon dicsért, "csúcs sikeres termék "kötése miért nullázódott le hónapok alatt amikor mar karhato vikt hogy a hozam az gyakorkatilag egy negatív előjelű lehet jó eséllyel és még "megmentő" szerepe is lehet a nyugdij biztosítási piacon.

Viszont az egész az szofisztikáltan az államháztartási egyensúly megtartásàra mehet ki mivel a hosszú távon elinflalhato hozam gyakorlatilag egy kamat nélküli kölcsön vagy egy negativ kamatos kölcsönné válik igy az állam számára amit most pl az mnb kiadhat a bankonak likviditási céllal hogy abból pont a bankoktól vegyen fel újabb kölcsönöket az IMF helyett, sőt Lombard ide vagy oda a fedezetként is elfogadják az állampapírt nekik hogy a mar meglevők fedezete mellett még újabbakat vegyenek az államtól kapott kölcsön összegből.

Másik az IMF, akitől már allitolag most 80 ország kért segítséget.Emlekezetes időszak 2009--ből amikor majd a hitelező irhatja elő azt hogy az államadósság rendezésére felvett IMF hitel ( többek között állampapír és kamatainak kifizetese) visszafizetésére, milyen eddig adómentes tételek adóztatásával valósulhat meg. pl az állampapírok kamatadójànak visszaállítása stb.

2020. márc. 29. 07:23
 15/15 anonim ***** válasza:
53%
Én már bánom, hogy vettem MáP—ot. 320 körül így inkább vehettem volna eurót és a mai 361-és árfolyamnál dicsérhetném magam, hogy mennyit nyertem. De így euróra átszámolva több mint 10 százalékot buktam. Persze a bka sgge alatti jegybanki alapkamathoz továbbra sem nyúlnak így igazából gyengülhet végtelenségig a Ft. Most hajlok arra, hogy inkább ki veszem ezt az összeget és áttolon euróba. Ez a bukta meg jó lecke volt, még többet nem akarok bukni.
2020. márc. 31. 18:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!