Honnan tudhatom, hogy BAR vagy KHR listás vagyok-e? Egyáltalán mi a különbség?
Magyarországon működő pénzintézet így nem adhat hitelt.
Gondolom hitelkártyával csúsztatok el, az tud ennyire gyorsan nőni.
A hitelkiváltó hitel csak addig megoldás amíg nem kerültek a KHR-ben negatív státuszba. Az nem rossz adósoknak van, hanem épp ellenkezőleg.
A megoldás kölcsönkérni családtagtól, barátoktól, bár tudom nagyon kínos, de annak nincs cirka 40%-os kamata.
De nehogy uzsoráshoz forduljatok!
Egyébként felmondta már a bank a hiteleteket? (Anélkül is lehettek persze negatív listán, ha már akkora az elmaradás.)
A hitelező bankkal lehetne esetleg egyezkedni, hogy a hitelkártya adósságot alakítsátok át személyi hitellé.
Ne a tartozás mérséklésével próbálkozzatok, azt hiába várjátok, viszont ha átalakítani akarjátok, akkor a bank azt látja, hogy fizetni akartok illetve ő visszakapja a teljes követelését.
Azért is jobb egy személyi hitel mert annak havi törlesztője van és ha azt fizetitek rendben, akkor nem lesz végrehajtás meg semmilyen jogi eljárás. Illetve annak a kamata sokkal-sokkal kisebb.
"Hány év múlva törlik adatait a KHR negatív listáról?
Különféle feltételek fennállása esetén 10, 5, illetve 1 év után vagy azonnal.
10 év múlva, ha a mulasztás mindvégig fennáll
5 év múlva, ha tartozását csak részben, kedvezmény nyújtása mellett fizeti meg
1 év múlva, ha a tartozás teljes összegét megfizeti"
Ezt jól értem, hogy ha szarok az egészbe és nem fizetek, akkor 10 év múlva levesznek a listáról. Ha viszont fizetek mint a katonatiszt, akkor onnantól, hogy kifizetem (kb soha) még egy év? Vagy akkor is 10 év csak közben tízszeresét kifizetem közben a tartozásnak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!