Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Honnan tudhatom, hogy BAR...

Honnan tudhatom, hogy BAR vagy KHR listás vagyok-e? Egyáltalán mi a különbség?

Figyelt kérdés
2020. márc. 6. 12:41
 1/7 anonim ***** válasza:
2020. márc. 6. 13:08
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm. És így sehol nem lehet hitelt kapni? Pont a tartozást fizetnénk belőle, mert egyszerűen hiába fizetjük minden hónapban, nem csökken, csak nő. Gyakorlatilag már kifizettük a tartozás összegét és még mindig tartozunk a háromszorosával. Ilyen tempóban életünk végéig fizethetjük
2020. márc. 6. 13:22
 3/7 anonim ***** válasza:

Magyarországon működő pénzintézet így nem adhat hitelt.

Gondolom hitelkártyával csúsztatok el, az tud ennyire gyorsan nőni.

A hitelkiváltó hitel csak addig megoldás amíg nem kerültek a KHR-ben negatív státuszba. Az nem rossz adósoknak van, hanem épp ellenkezőleg.

A megoldás kölcsönkérni családtagtól, barátoktól, bár tudom nagyon kínos, de annak nincs cirka 40%-os kamata.

De nehogy uzsoráshoz forduljatok!

2020. márc. 6. 13:28
 4/7 anonim ***** válasza:

Egyébként felmondta már a bank a hiteleteket? (Anélkül is lehettek persze negatív listán, ha már akkora az elmaradás.)

A hitelező bankkal lehetne esetleg egyezkedni, hogy a hitelkártya adósságot alakítsátok át személyi hitellé.

Ne a tartozás mérséklésével próbálkozzatok, azt hiába várjátok, viszont ha átalakítani akarjátok, akkor a bank azt látja, hogy fizetni akartok illetve ő visszakapja a teljes követelését.

Azért is jobb egy személyi hitel mert annak havi törlesztője van és ha azt fizetitek rendben, akkor nem lesz végrehajtás meg semmilyen jogi eljárás. Illetve annak a kamata sokkal-sokkal kisebb.

2020. márc. 6. 13:31
 5/7 A kérdező kommentje:
Nem hitelkártya. OTP hitel volt, amit nem tudtunk fizetni, így átadtak a faktoringnak. Jelenleg nekik fizetjük részletekben. Nekik màr rendesen fizetjük, de egyre nő a tartozás. Valami érthetetlen módon.
2020. márc. 6. 13:35
 6/7 A kérdező kommentje:

"Hány év múlva törlik adatait a KHR negatív listáról?

Különféle feltételek fennállása esetén 10, 5, illetve 1 év után vagy azonnal.

10 év múlva, ha a mulasztás mindvégig fennáll

5 év múlva, ha tartozását csak részben, kedvezmény nyújtása mellett fizeti meg

1 év múlva, ha a tartozás teljes összegét megfizeti"

Ezt jól értem, hogy ha szarok az egészbe és nem fizetek, akkor 10 év múlva levesznek a listáról. Ha viszont fizetek mint a katonatiszt, akkor onnantól, hogy kifizetem (kb soha) még egy év? Vagy akkor is 10 év csak közben tízszeresét kifizetem közben a tartozásnak?

2020. márc. 6. 14:14
 7/7 anonim ***** válasza:
Nézd, ebben az esetben menj be az OTP Faktoringhoz és beszélj át mindent ott személyesen, mert így ennyiből akkor nem tudom.
2020. márc. 6. 18:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!