Ha 02.28. -án vettem fel atm-ből pénzt, de 03. 02. -án könyvelték, melyik hónapra számít?

Mivel két ellentétes választ kaptál, megerósítem a helyes választ: FEBRUÁR-i készpénzfelvétnek számít.
Egyrészt meg is kérdeztem az OTP-ben már, másrészt gyakorta csúszunk bele az utolsó 1-2 napba, de soha nem számoltak fel még érte pénzt.
Nem a könyvelés napja számít, hanem a felvételé.

A jogszabály is egyértelműen rendelkezik arról, hogy a naptári hónapban teljesített készpénzfelvételekről van szó.
"36/A. § (1) A fogyasztó jogosult a fizetési számláról legalább az adott naptári hónapban első két alkalommal forintban teljesített
a)
b) Magyarországon elhelyezett automata bankjegykiadó gépből készpénz-helyettesítő fizetési eszköz útján történő készpénzfelvétel
együttes összegének százötvenezer forintot meg nem haladó részét a pénzforgalmi szolgáltatótól díjtól és költségtől mentesen igénybe venni."
Az, hogy a bank ezután mennyi időt töketlenkedik könyvelés címszóval, már nem az ügyfél problémája.

Azt kellene tisztázni először is, hogy mi miatt kérdezed.
Ugyanis az ingyenes készpénzfelvételnél így van és ezt jogszabály rögzíti, de más szempont esetén lehet, hogy a könyvelés napja számít.
A bank is köthet saját hatáskörben kezdvezményeket például készpénzfelvételhez, stb... És ekkor a bank határozza meg, hogy a tranzakció ideje vagy a könyvelés napja számít-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!