Téves utalás érkezett a bankszámlámra?
Ha számodra ismeretlen a személy és nem tudod, honnan jött, akkor menj be a számlavezető bankodba és jelezd nekik.
Nem tarthatod meg, el sem költheted.
Ha IBAN szám van, akkor minden bizonnyal külföldről jött - az pedig nem biztos, hogy jó ötlet ebben az esetben, hogy visszautald - lehet, hogy az utalásnak a költségét Rád terhelnék, ami nagyobb összegnél jelentős lehet.
A bank viszont nyilván vissza tudja hívni számodra ingyenesen.
Kommunikálj telefonon, vagy online ügyfélszolgálaton a bankoddal, ha nem tudsz bemenni. De ha nem teszel semmit, csak simán nem nyúlsz a pénzhez, amíg nem tudsz személyesen intézkedni, abból se lesz baj.
Nem várható el tőled, hogy más hibáját te hozd helyre, különösen a saját költségeden.
5-ös, februári a kérdés :-) - azóta már nyilván rég "lezongorázódott" a dolog.
Tényleg, kérdező, mi lett az ügy vége?
Sikerült online visszautalni a pénzt, viszont addigra az utaló feljelentést tett, amiből pár hónappal később rendőrségi ügyem lett, gyanúsítottként hallgattak ki, mert 8 napon belül nem utaltam vissza. Mivel nem nyúltam a pénzhez, így persze nem lett komolyabb következménye, de a macerát nem kívánom senkinek.
Azóta amúgy megint érkezett egy milliós összeg a számlámra, amit (mivel azóta napi szinten figyelem a számlám) 2 napon belül visszautaltam. Mint kiderült egy nagy utazási iroda számlaszáma és az enyém között 1 szám az eltérés, így fordulhatott egyáltalán elő.
1,3,6-os vagyok: kösz, hogy megírtad - talán más számára is hasznos lesz.
Még csak annyi: végül felhívtad a bankot vagy sem?
Mikor utaltad vissza a pénzt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!