Mitől szálltak el így a Tesla részvények? Meddig tarthat ez?
Aki kicsit is ért hozzá az tudja, hogy egy cég részvényeinek rövidtávú árváltozása egyáltalán nem tükrözi a cég teljesítményét.
A cég tudott valamit 2 hónappal ezelőtt. Azóta duplázódott a részvényárfolyam.
A cég teljesítménye duplázódott 2 hónap alatt? Hát nyilván nem.
Szerintem egyszerűen kitört egy pánik a piacon, hogy "kimaradok a Tesla szárnyalásból", és elkezdtek egyesek bevásárolni bármi áron.
Nem tudom mennyi a cég részvényeinek reális értéke, 0, vagy 300$, de az egész biztos, hogy nem 700-800.
7es, nem vagyok 6os, de ha kételkedsz a 6os válaszának helyességében, akkor miért nem keresel te forrást, amivel megcáfolhatod, hiszen gondolom te írtad, hogy az eladott e-autók 80%-a tesla és semmilyen forrást nem linkeltél.
De akkor segítek:
2018-ban átlag 7% volt a Tesla aránya az eladott e-autók között Európában. 2019 első 3 névében pedig 25%. Ezek csak az európai eladások. AZ USAban a plug-inek majdnem fele Tesla 3, az S és X pedig kevesebb mint 10-10%, azaz a Teslák kb. 70%-ot tesznek ki az USA-ban. Tehát Eu. 25%, USA kevesebb mint 70%. Sehogy se jön ki a 80%. Persze kikeresheted Ázsiát, Ausztráliát és Afrikát, hátha ott 100% a Teslák aránya és akkor már az arány megközelítheti a 60%-ot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!