Babaváró hitel fel vehető, ha csak a pár egyik felének van jövedelme?
Úgy alakult hogy suli után egyből jött a baba én csak a családit kapon abból is csak azt a kevés alapot. Páromnak van jövedelme és tb jogviszonya is én csak úgy szerepelnék mellette mint házastárs.
Ha párom eleget tesz az igényeknek így is meg tudjuk igényelni?
Középiskola, igazából technikum. De arra is csak az alap 37 ezer jár.
Mennyit kéne keresnie vagy legalább hitelkiváltásra megadják?
Hát, ez bankonként is változik, mindenképpen érdemes több helyen is megkérdezni. Kamatkiváltásra az OTPnél pl lehet igényelni (amennyire tudom) de csak a kiváltandó hitel összegéig. K&Hnál talán nincs ilyen. Nekünk egyik helyen sem adtak, párom fizuja nettó 300 felett van és engem nem vettek bele, csak mint házastárs (kvázi eltartott) mert én határozott idejű el vagyok. Budapest Banknál kicsit talán kedvezőbbek a feltételek.
De egyébként ugye tudod, hogy csak akkor jár kamatmentesség, ha szülsz 5 éven belül még egy gyereket? (nem rosszból kérdezem, csak nagyon sokan téves infókkal vannak ellátva).
Tervezünk még gyereket ezért merült fel, hogy megpróbáljuk a hitelt kiváltani :)
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, megpróbáljuk aztán kiderül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!