Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Hitelkártya igénylés. Megéri?

F6xsh0gun kérdése:

Hitelkártya igénylés. Megéri?

Figyelt kérdés
Üdv. Nemrégiben betalált a bankom, (K&H) hogy van lehetőségem hitelkártyát igényelni. Utána olvastam a weboldalukon, illetve ezen az oldalon is néhány kérdést, de még mindig nem tiszta. Párommal, közös keresetünk, kb 300-400e ft körül mozog, de sajnos a hónapokat így is nehezen vészeljük át. Tisztában vagyok a hatalmas kamatokkal és hogy ez számunkra nem nagyon érheti meg, viszont én úgy gondolom, hogy ezt a kártyát én hónap végén (amikor már üresedik a tárca) kezdeném el használni azért, hogy mire megjönne a fizetés (és még határidőn belül lennék) visszatudjam fizetni az elköltött összeget kamatmentesen. Ez kivitelezhető dolog-e így? Esetleg valaki adhatna magyarázatot erre az egész hitelkártya mizériámra vagy elmagyarázhatná, (köznyelven) hogy mégis mivel járna az ha igénylek egy kártyát.

2020. jan. 2. 17:37
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
97%
Oké felveszed a hitelt és időben visszafizeted. Nem kerül semmibe. Tök jó. A következő hónapot már annyival kevesebb pénzből kell megoldanod. Mi lesz a vége? Gondolkodj!!!
2020. jan. 2. 17:42
 2/17 anonim ***** válasza:
91%

A hitelkártyának először is van egy éves díja - ez olyan 7-8-10 ezer ft körül mozog.

Semmiképpen nem javaslom a hitelkártyát Nektek, mégpedig a következő mondatod miatt:

" de sajnos a hónapokat így is nehezen vészeljük át."

Tehát ebből azt a következtetést vontam le, hogy a hónap végén már megszorultok, elfogy a pénz és ekkor jönne jól a hitelkártya:

"úgy gondolom, hogy ezt a kártyát én hónap végén (amikor már üresedik a tárca) kezdeném el használni azért, hogy mire megjönne a fizetés (és még határidőn belül lennék) visszatudjam fizetni az elköltött összeget kamatmentesen."

Igenám, csakhogy ez "becsapós", mert ha hónap végén elkezdesz költeni, amikor már nincs pénzetek, akkor a következő hónapban ugyan feltöltöd a fizetésből, de akkor már annyival kevesebb pénzetek marad.

Pl. példa: havi 400 ezret kaptok. Hónap végén hozzányúltok, és mivel "szabad a gazda", ezért mondjuk 30 ezer ft-ot elköltötök. DE!! Amikor megjön a fizetés, akkor feltöltitek - kamatmentesen - de ekkor már csak 370 ezer ft-otok fog maradni egész hónapra, s persze, hogy ebből nem jöttök ki, hiszen a 400 ezerből sem jöttetek ki. Így aztán hónap végefelé már megint hozzá kell nyúlni, ráadásul korábban, mint előző hónapban

így aztán még nagyobb lesz a tartozásotok.

Amit viszont javaslok: írjátok le, mire mennyit költötök és próbáljátok meg figyelemmel kísérni, mire megy el sok pénz, lefaragni a kiadást vagy amivel lehet, spórolni.

2020. jan. 2. 17:48
 3/17 Koplárovics Béci ***** válasza:
80%

Amit írsz, az legfelejebb az első hónapban lenne segítség. Ott is csak annyiból, hogy előbb el tudod költeni a következő fizetéseteket.

Feltételezem, hogy pénzvisszatérítéses kártya, vagyis a vásárlások után kapsz vissza pénzt. Nos, ebben az esetben pont az lenne a lényeg amúgy, hogy MINDEN kártyás vásárlást erről csinálsz, mivel azok után mindig kapod a filléreket vissza. Hiszen úgyis kifizeted következő hónapban a teljes tartozást.

Amire használni akarod, arra biztosan rossz ötlet, rossz döntés, rossz megoldás lenne. Ha nem vagy elég tudatos, akkor egy hitelkártyával a zsebben csak mégkevésbé fogjátok átvészelni a hónap végét.

2020. jan. 2. 18:05
 4/17 anonim ***** válasza:
68%

csatlakozva az előttem szólóhoz: a problémát nem hitelkártyával kell megoldani, hanem okos beosztással.

Igen, eleinte nem árt felírni (3-4 hónapig), hogy mire és mennyit költöttetek. Minden nap. Hogy aztán ki tudjátok szűrni, hogy mi volt a felesleges kiadás.

2020. jan. 2. 18:06
 5/17 A kérdező kommentje:
Szóval nem éri meg számunkra... a kérdésem abból indul ki, hogy eddig más(ok)tól kellett kölcsönkérnem ha arról volt szó. Ettől a cselekedettől szerettem volna megfosztani magam és azokat akiktől szoktam kérni. Most lehet, hogy 200e ft van a hitelkártyán de ugyanúgy használnám, mint ahogyan a "kölcsön kéréseimet."(10-30e ftig) Ígyis-úgyis vissza kell fizetnem a pénzt vagy ismerősnek, vagy banknak. Nyilván eltántorít a hitel engem is, mint más józan észjárású embert, de jó lenne úgy megoldani, (ha problémánk adódik) hogy nem pofaégéssel állok mások elé pénzért. Ezt csak magyarázatnak szántam, hogy miért vetettem fel a kérdést... A nem értésem abból fakad: kinek éri meg a hitelkártya? Olyanoknak akik lazán kipengetnek zsebből akár 100e ftokat?
2020. jan. 2. 18:06
 6/17 Koplárovics Béci ***** válasza:
90%

"A nem értésem abból fakad: kinek éri meg a hitelkártya? Olyanoknak akik lazán kipengetnek zsebből akár 100e ftokat?"

Annak éri meg, akinek nincs szüksége rá. Meg a banknak abban az esetben, ha mégis.

Nem azért, de ha 3-400 ezres havi összegből hó végén 30 ezret kell kölcsönkérni, ott tényleg nagy probléma lehet az ésszerűséggel (mondjuk hitelkártya szempontjából a bank egyik elsőszámú célcsoportja vagytok, ez tény). Arra gondoltál már, hogy csak 1, maximum 2 hónapig kell kicsit jobban odafigyelni a költségeitekre, és máris nem kell kölcsönkérni azt a 30 ezret? Ha kicsit tovább csinálod, akkor ennyi havi keretből szerintem simán összehozható 10-20-30 ezres havi megtakarítás.

Első lépés: írjatok fel minden egyes forintot, hogy mire költöttétek el. Hó végén meg lehet gondolkodni, hogy hol lehet okosabban költekezni.

2020. jan. 2. 18:27
 7/17 anonim ***** válasza:
86%

Annak éri meg a hitelkártya, aki pénzügyileg fegyelmezett, illetve mondjuk hirtelen elromlik a mosógép, stb és hirtelen kell a pénz - de gyorsan vissza is tudja fizetni.

Amúgy csak adósságcsapda.

2020. jan. 2. 18:28
 8/17 anonim ***** válasza:
76%

Hadd kérdezzem már meg, mi az, ami miatt nem tudtok 3-400 ezer ft-ból kijönni?

Albérletben éltek és kocsitok is van?

Vagy eltartotok 2 gyereket?

Mégis mire megy el a pénz?

2020. jan. 2. 18:29
 9/17 anonim ***** válasza:
68%
Ha csak 10-30 ezret kéregetsz kölcsön, akkor azt egy nem túlköltekezős hónappal meg tudod oldani.
2020. jan. 2. 18:29
 10/17 A kérdező kommentje:
Sajnálom, de családi és egészségügyi problémák miatt részletekbe nem szeretnék belemenni, hogy miért nem jövünk ki ennyi fizetésből... Jelenleg most történik egy nagy változás az életemben/életünkben ami talán anyagi megoldást jelent számunkra. Ítélkezésből meg a "nekem sokkal szarabb" kommentekből nem kérek, köszönöm szépen...
2020. jan. 2. 18:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!