OTP lekötés valóban 0, 01% EBKM (évi)?
Hirdetmény szerint ennyi a lekötésre az éves EBKM. Van most pár millió Ft-om, ami fél év múlva kell, gondoltam addig lekötöm (ennyi időre nyilván nem állampapírozok).
Én azt hittem, hogy a 0,01% a havi kamat. De akkor mondjuk 5 millióval számolva fél évre az 5.000.000*0,01/100(%)/2= 250 Ft? Vagy rosszul értelmezem?
Minek osztod el 100-zal?
Fél évre 25ezret kapnál rá.
Mert valaminek az 1%-a az 1/100. Tehát 5.000.000*1/100= 50.000.
A 0,01% pedig 0,01/100, tehát 5.000.000*0,01/100= 500 Ft. Szerintem. Csak tényleg annyira hihetetlen számomra hogy ez ennyi, illetve hogy erre érdemes terméket fenntartani, hogy gondoltam megkérdezem. 25.000 Ft-tal amúgy teljesen ki lennék békülve.
"fél év múlva kell, gondoltam addig lekötöm (ennyi időre nyilván nem állampapírozok)"
MÁP+-nál az első évben félévente van kamatjóváírás, tehát ha most lekötöd, akkor 6 hónap múlva pont eladhatnád 100%-os árfolyamon.
Ahogy a 6-os írja.
Az is csak ilyen 1.75% körüli kamat a fél évre, de a 0.005%-nál mindenképpen jobb és nincs rá kamatadó sem.
Köszönöm a válaszokat!
A fél év nem teljesen fix, lakásvásárlás közben vagyok, azért lett volna ideális ilyen 1 havi lekötési periódus, még ha nagyon alacsony is a hozam. De azért nem havi 40 Ft-ra számítottam, (nyilván nem is százezrekre).
Mindegy, azért köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!