Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » A fizetésem több mint 50%-át...

A fizetésem több mint 50%-át elvették ezt így megtehetik?

Figyelt kérdés

Volt annak idején, nem túl régen egy személyikölcsönöm, amit nem tudtam fizetni egy időben mert nem volt állásom, mire lett új munkahelyem addigra már nem a banknak tartoztam hanem átvette a faktoring (OTP) és volt egy UPC-s tartozásom is.

Tehát a helyzet a következő, a nettó fizetésem Kb 310.000 Forint amiből levonnak 33%-ot és 8% jutalékot ez tiszta sor, a cég ahol dolgozok segített az albérlet kifizetésében (most fizettem ki az utolsó részletet), így a számlámra érkezett 167.814 Forint, nos mivel két fele tartozom így még PLUSZ a számlámról leemeltek -97.983.- maradt 69.381. Tudtommal a fizetésemnek csak az 50%-át vehetik el, viszont így nem tudom még az albérletet se kifizetni ami amúgy 130.000+rezsi, mit tehetek ez ügyben? Mi lehet enyhítő körülmény? Rendezni akarom a tartozásomat, viszont így veszélyeztetik a megélhetésemet.Tanácstalan vagyok, nem Vagyok kiváncs olyan válaszokra, hogy "magadra vess" és társai, segítséget szeretnék kérni, hogy miként lehet ezt orvosolni úgy,hogy miközben rendezem a tartozásom maradjon megélhetésem is. Az értelmes válaszokat előre is köszönöm.

2019. dec. 10. 15:37
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Részletfizetést nem lehet kérni a levonás helyett?
2019. dec. 10. 16:43
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Ez így nem tiszta. Azt írtad hogy a számládról emelték le!! Az 50%-os szabály a fizetésedre vonatkozik tehát ha letiltás jön a cégedhez - akár több is - akkor a te céged max 50%-ot tilthat a fizetésedből.

Ellenben a számládról további pénzeket vonhatnak le - inkasszó - függetlenül a fizetésed letiltásáról. Ha van elég pénz a számládon akkor akár egy összegben levehetik a tartozás teljes összegét is!

Megoldás? Ebben az esetben legyen készpénzed amit nem a számládon tartasz...

2019. dec. 10. 16:48
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

MEgtehetik.

A nettó béred 50%-ig terhelhető, de a számlád ezen felül inkasszó alávonható.

2019. dec. 10. 19:39
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

amiből levonnak 33%-ot és 8% jutalékot

jó nagy hülye a bérszámfejtő, a jutalékot nem a 33 felett kell vonni, hanem a 33% 8%-át kell így utali.

2019. dec. 10. 19:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!