A fizetésem több mint 50%-át elvették ezt így megtehetik?
Volt annak idején, nem túl régen egy személyikölcsönöm, amit nem tudtam fizetni egy időben mert nem volt állásom, mire lett új munkahelyem addigra már nem a banknak tartoztam hanem átvette a faktoring (OTP) és volt egy UPC-s tartozásom is.
Tehát a helyzet a következő, a nettó fizetésem Kb 310.000 Forint amiből levonnak 33%-ot és 8% jutalékot ez tiszta sor, a cég ahol dolgozok segített az albérlet kifizetésében (most fizettem ki az utolsó részletet), így a számlámra érkezett 167.814 Forint, nos mivel két fele tartozom így még PLUSZ a számlámról leemeltek -97.983.- maradt 69.381. Tudtommal a fizetésemnek csak az 50%-át vehetik el, viszont így nem tudom még az albérletet se kifizetni ami amúgy 130.000+rezsi, mit tehetek ez ügyben? Mi lehet enyhítő körülmény? Rendezni akarom a tartozásomat, viszont így veszélyeztetik a megélhetésemet.Tanácstalan vagyok, nem Vagyok kiváncs olyan válaszokra, hogy "magadra vess" és társai, segítséget szeretnék kérni, hogy miként lehet ezt orvosolni úgy,hogy miközben rendezem a tartozásom maradjon megélhetésem is. Az értelmes válaszokat előre is köszönöm.
Ez így nem tiszta. Azt írtad hogy a számládról emelték le!! Az 50%-os szabály a fizetésedre vonatkozik tehát ha letiltás jön a cégedhez - akár több is - akkor a te céged max 50%-ot tilthat a fizetésedből.
Ellenben a számládról további pénzeket vonhatnak le - inkasszó - függetlenül a fizetésed letiltásáról. Ha van elég pénz a számládon akkor akár egy összegben levehetik a tartozás teljes összegét is!
Megoldás? Ebben az esetben legyen készpénzed amit nem a számládon tartasz...
MEgtehetik.
A nettó béred 50%-ig terhelhető, de a számlád ezen felül inkasszó alávonható.
amiből levonnak 33%-ot és 8% jutalékot
jó nagy hülye a bérszámfejtő, a jutalékot nem a 33 felett kell vonni, hanem a 33% 8%-át kell így utali.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!