Apukám ötlettel de kockázattal felvesz kölcsönt 20 milliót a házra. Szerintetek probléma vagy van akiknek bejön?
Úgy kezdődött hogy elege lett az életből és egy nagyot szeretne lépni mindjárt 50 éves , fáj a gerince... tudjátok a magyar átlag embernek vannak hétköznapi gondjai annyi a lényeg hogy ő már nem szeretne dolgozni és ezt úgy szeretné megoldani hogy vállalkozást szeretne beindítani jó pár dologgal (sajnos erről nem beszélhetek) van benne jó is de inkább sokallom és túl nagy kockázatot enged meg magának.. a házból legyen egyfajta bolt is és albérlet is , az albérlet hozná a fedezetet azt a 20 milliót a bolt pedig a keresletet. Az lenne a kérdés hogy megéri Főleg Magyarországon ekkora kockázatot (persze nincs lehetetlen) ekkora ügybe belemenni.. Nővérem és én vagyunk neki ha ők nem lesznek így is úgy is az örökösödésből vagy a házat elveszítjük vagy a hitelt amit fizetni kéne ha bukás lesz a vége. Nagyon hosszú ez az egész de nagyjából erről lenne szó.. megnyugodnék akkor ha azt hallanám hogy sokan vannak akik ebből gazdagodtak meg , talán látok reményt, nagyon le vagyok törve és fosok a bukástól...
F/22
A vállalkozás pont ahol nagyon sokat kell dolgozni, főleg az elején. Egy bolt is kétesélyes, vagy beindul vagy nem, még oda árukészlet kell, meg ha nem ő akar ott ácsorogni , akkor egy alkalmazott is. Utóbbi elég drága mulatság,főleg ha nincs vagy kevés a bevétel.
Ha ilyen ötlettel jönne a faterom biztos lebeszélném, inkább azért, mert ekkora adósságot vállalna.
"vállalkozást szeretne beindítani jó pár dologgal (sajnos erről nem beszélhetek) van benne jó is"
Ha ilyen százfelé mindent megoldó mekkelek volna, akkor elég durván nagy szorzóval köthetnétek rá fogadásokat nálam...
Nem tudlak megnyugtatni, az ilyen "nem akarok már alkalmazott lenni, majd én vállalkozó leszek" típusú "kényszervállalkozók" szokták elbukni minden pénzüket.
Vállalkozást nem arra kell nyitni hogy "én vállalkozó akarok lenni" hanem egy piacképes ötletre amihez van szakértelem.
Akkor első körben azt javasolnám, hogy a munkahelye otthagyása nélkül kezdjétek el kiadni albérletbe a lakást. Vagy egy másik házat akar venni?
Meg azért legalább egy várost írhatnál, hogy hol akarja ezt csinálni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!