Ha megszüntetem a hitelkeretemet, tényleg leveszik azt a pénzt a számlámról?
Hitel keret! Nem hitel!
Ha nem vagy mínuszban, azaz nem kértél hitelt, akkor miért vennének le bármit is a számládról? Nem, nem veszik le.
De úgy tudom, hitelkeret megszüntetést csak a bankfiókban tudod felmondani.
Nem teljesen értem mire gondolsz.
Ha pl azt látod, hogy az egyenleged 300.000 Ft, akkor ebben benne van a hitelkeret, tehát ennyi pénzhez férsz hozzá. Ebből a te pénzed mondjuk 100.000 Ft, a másik 200.000 Ft a hitelkeret.
Ha leveszik a hitelkeretet, akkor 100.000 Ft hozzáférhető. Így technikailag úgy tűnik, hogy csökkent a pénzed, mert 300 helyett 100 lesz rajta, de a 200 különbözet nem a te pénzed volt, hanem a hitelkeret.
3-as, nem csoda, hogy nem érted, mire gondol a kérdező, hiszen Te sem érted a hitelkeretet, bocs.
Ha valakinek 200 ezer ft hitelkerete van, akkor az egyenlege nem 300 ezer lesz, hanem 100 ezer ft és mínusz 200 ezerig lemehet. "Magyarra lefordítva" elkölthetne ugyan 300 ezer ft-ot, de akkor mínusz 200 ezren állna a számlája és egy 150 ezres beérkező fizetésnél még mindig mínusz 50 ezer lenne - arról nem beszélve, hogy abban a hónapban is élnie kéne valamiből - tehát tovább m,enne mínuszba.
Ok, akkor bocsánatot kérek - de akkor ez nagy hüleség, mert így nem látod, hogy mennyire vagy mínuszban.
Otp-nél nem így van - régebben legalábbis nem így volt, mostanában pedig nem volt szükségem rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!