Menyi idő után vehetek fell hitelt?
20éves férfi vagyok uj munkahelyem lessz a jövőhéttől. Havi 150ezer nettó fizetéssel. Szeretnék vásárolni egy ingatlant.
Tehát a kérdésem az lenne hány hónap után tudnék hitelt fell venni és mennyi lenne az az ősszeg amit fell tudnék venni ?

"20éves férfi vagyok uj munkahelyem lessz a jövőhéttől. Havi 150ezer nettó fizetéssel. Szeretnék vásárolni egy ingatlant."
Hát ez nagyon nem így megy, mint ahogy gondolod...
1.- minimum 3, hónap, de leginkább sokkal több munkaviszony kellene a hitelfelvételhez
2.- 20 évesnek a bankok 80 %-a nem ad lakáshitelt - max folyószámlahitelt vagy személyi kölcsönt, de azt is csak meghatározott idő után.
3.- ahhoz, hogy ingatlant vásárolj, a megvásárolni kívánt ingatlan árának min. 20 % árával rendelkezned kell, azaz min 20, de inkább 30 % önerőnek kell lenni - csak ekkor állnak egyáltalában szóba Veled. Ez 10 milliós lakásnál 2-3 millió ft.
A fent leítak miatt az már nem is kérdés, hogy mennyit kaphatnál, mert 20 évesen leginkább semennyit.

Nyolc évvel ezelőtt, amikor ennyit kerestem 23 évesen, a bank még 30ezres folyószámlahitelt sem adott. Nemhogy lakáshitelen gondolkodjak.
Dolgozz 5-6 évet, tornázd fel a fizetésed, gyűjts önerőt, várd meg, míg lejjebb mennek az ingatlanárak, és utána térj vissza erre a kérdésre.

Ingatlant nem fogsz tudni venni.
20 évesen ilyen fizetéssel legalább 6 hónapot várnod kell, hogy adjanak neked bármennyi hitelt, és az a bármennyi sem lesz több 1-1,5 milliónál - azt is magas THM-mel, nem a legjobb bank fogja megadni neked, mert náluk 23 év szokott lenni az alsó korhatár.

Én vettem fel hitelt ugyanennyi idősen ennél csak minimálisan magasabb jövedelemmel, mert hülye voltam.
Pár év távlatából látom, hogy mennyire voltam hülye.
Ne tedd. Később nagyon meg fogod bánni.
-előző voltam

Tehát azt mondod, hogy van 1 millió ft-od önerőnek és 3 millió ft-ért tudnál lakást venni?
Hát, 3 hónapi munkaviszony után nem biztos, hogy fognak hitelt adni, de ha így van, áprilisban nem is, de talán-talán nyáron fel tudod venni azt a 2 milliót.
Addig meg gyűjtsd szorgalmasan a pénzt, mert egy ingatlanvásárlásnál rengeteg plusz költség jön még mellé (tulajdoni lap lekérése, adásvételi szerződés, 4 % vagyonszerzési illeték, stb)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!