Elmagyarázná valaki hogyan fogjak hozzá?
Állampapírt szeretnék venni de pár dolgot nem nagyon értek. A papírok típusait már elolvastam.
A kérdéseim:
- hogyan működik a vásárlás? (Azt elolvastam, hogy kincstárban regisztrálok és app-ot is tudok használni)
A vásárláshoz rendes bankkártyás számlaszámra van szükségem?
A kincstárban számlát kell nyitni? (A fizetésem készpénzben kapom és csak egy takarékszámlám van, amihez nincs bankkártyám)
Ezt a részt nem értem. Köszi a válaszokat!
A fizetésem én is készpénzben kapom, és mindenféle értékpapírt vettem rajta, hogy kamatozzon.
Aztán besétáltam a Kincstárba, nyitottam ott tartós befektetési számlát, és befizettem oda a megtakarításom, amin állampapírt vásároltam, szintén befektetési céllal.
Időnként fogom magam, és befizetem a Kincstárba a megtakarításaimat. Nincs rendes bankszámlám, bankkártyám, "appom" sem.
Interneten ugyanúgy be tudsz lépni a kincstáros számláidat megnézni, mintha máshol lenne bankszámlád. Ott tudsz vásárolni értékpapírt abból, amit oda befizettél, vagy az idő közben lejárt megtakarításaidból is. Ha van bankszámlád, akkor átutalni is tudsz a Kincstáros számládra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!