Ha amerikàból utalnak nekem pénzt akkor azt a bank àtvàltja?

csak akkor ha forint alapú számlád van, ha deviza akkor nincs váltás.
Nem lesz ingyen! Miért is lenne ingyen? Egy szolgáltatás nyújtanak, hogy a világ másik végéról tudjanak neked pénz utalni villámgyorsan és kényelmesen. Majd ingyen fogják csinálni...
Ne vedd igénybe azt a szolgáltatást és akkor ingyen lesz.

A bankod átváltja és forintban kapod meg. A könyveléskor érvényes dollár deviza vételi árfolyamon.
A devizautalás jóváírás díját a számládra terhelik. Hogy mennyi, az a bankod honlapján a kondíciós listában / hirdetményben / díjjegyzékben megtalálható.
Ezen felül vannak bankok, amik a jóváírási díj és a devizaváltás marge bevételen felül még külön konverziós díjat is felszámítanak.

Transferwise-on keresztül küldjétek.
Angliában kb szűk 1,5 millió forintot kerestem most nyári munkán és a végén most olyan 40 ezer forintot spóroltam azon, hogy nem az angol bankomból a magyar bankba küldtem közvetlenül, hanem beiktattam a transferwise-ot is.

EU-n kívülről érkező utakásoknál gyakran van közvetítő banki jutalék. Ezt az utalt összegből vonják le, és senki nem tudja neked megmondani, mennyi lesz. Ne lepődj meg, ha 5-10 de akár 50-100 dollárral kevesebb érkezik végül a számládra.
Transferwise-zal ezeket elkerülheted, illetve a dollár is jobb árfolyamon lesz váltva, mint a bankod tenné. De nyithatsz akár Transferwise borderless account-ot is és kaphatsz amerikai bankszámla adatokat, és akkor erre tudnak neked utalni helyi utalásként, ami neked nem kerül semmibe.
Innen kiutalhatod magadnak a pénzt magyar számlára forintban, de elköltheted közvetlen a Mastercard kártyával is, amit a Transferwise borderless accounthoz igényelhetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!