5000Ft alatti vásárlásnál PIN kód kérése?
Az utóbbi 2 hétben akárhol vásárolok nem működik az érintés csak ha megadom a PIN kódom, lehet az 500 forint összeg is. Viszont olvastam az alábbi cikkben hogy mi az oka: [link]
De azért lenn ez a kérdés mert más ismerőseimnek működik érintéssel is. OTP Junior kártyám van, és egy ismerősöm akinek ugyanez van a szemem láttára működött érintéssel.
Elvileg csak akkor kéri a bank ötezer alatt a pin kódot, ha egy nap öt alkalomnál többször vásároltál ötezer forint alatt, pin kód nélkül.
Amúgy én is az otp-nél vagyok - nem junior - de egyszer sem kérte ötezer alatti vásárlásnál a pin kódot. Mondjuk naponta max kétszer vásárolok a kártyámmal.
Én úgy hallottam, hogy véletlenszerűen kér pin-kódot a biztonságod érdekében. Lehet, hogy most sokszor kérte, aztán majd sokáig nem kéri.
Meg az is lehet, hogy eltörött picit a kártyád ott a chipnél, mint az enyém, azért nem fogadja el az érintést.
Vagy bármi más. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!